Kiwanis Waregem bouwen heem voor Akabe Funk

Stadsbestuur met burgemeester Kurt Vanryckeghem in de graafmachine, het bestuur van Kiwanis Waregem en de leiding van Akabe Funk bij de eerste spadesteek van het nieuwe heem op het terrein van het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan.© (Foto DJW)
Stadsbestuur met burgemeester Kurt Vanryckeghem in de graafmachine, het bestuur van Kiwanis Waregem en de leiding van Akabe Funk bij de eerste spadesteek van het nieuwe heem op het terrein van het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan.© (Foto DJW)
Redactie KW

Serviceclub Kiwanis Waregem investeert 350.000 euro in de bouw van een lokaal voor Akabe Funk, de jeugdvereniging voor kinderen en jongeren met een mentale en fysische beperking.

Samen met voorzitter Patrick Ponseele, burgemeester Kurt Vanryckeghem en enkele leidsters werd zaterdagvoormiddag de symbolische eerste spadesteek gegeven op een perceel grond van het Jeugdcentrum in de Zuiderlaan waar het nieuwe heem wordt opgetrokken. Dat is precies naast het huidig, bouwvallig lokaal dat totaal niet meer beantwoordt aan de normen voor begeleiding van personen met een beperking. Volgens planning is de nieuuwbouw klaar voor de zomer. Dan vindt normaal gezien ook het zomerkamp plaats van Akabe Funk dat wegens corona net als vorig jaar in bubbels wordt georganiseerd.

Kiwanis Waregem leerde de jeugdvereniging een tiental jaren geleden kennen. Voorzitter Patrick Ponseele: “ We waren erg onder de indruk van deze jonge mensen die erg veel van hun vrije tijd spenderen om kinderen met een beperking een echte scouts-ervaring te geven. Wat aanvankelijk begon als een louter financiële ondersteuning mondde uit in de idee om het hachelijke clubhuis van Akabe aan te pakken en een nieuw te bouwen. Dat is geheel conform onze missie: “Saving Children of the World”. Het is overigens ons tweede bouwproject. Jaren geleden bouwden wij voor personen met een beperking als een soort van gemeenschapshuis in de Olmstraat. Dat is een succes gebleken en vroeg naar meer. Met het heem voor Akabe Funk is dat nu een feit.”

Leidsters Ine De Vlaminck en Indra Van de Casteele zijn alvast heel tevreden met het initiatief dat aan Akabe een fantastische boost zal geven.”Ons lokaal is al enige tijd een probleem. Onze leden hebben aangepaste noden en daar zijn de versleten lokalen niet op voorzien. We zijn al jarenlang erg blij met de steun van Kiwanis Waregem maar dit is natuurlijk erg bijzonder. Akabe mag maximaal vijftig leden tellen omdat wij vrijwel voor elk van hen ook begeleiding nodig hebben. Momenteel zijn het er een dertigtal. Voor hen organiseren wij wekelijkse activiteiten met als hoogtepunt het zomerkamp.”

Ten slotte mag Akabe ook rekenen op financiele steun van Waregem. De stad voorziet in een toelage voor de bouwwerken.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier