Kiwanis stuurt zo’n 100 kansarme kinderen op sportweek in Kemmel

Redactie KW

Welgeteld 99 kinderen tussen 8 en 12 jaar beleven momenteel een sportweek in De Lork in Kemmel, met dank aan Kiwanis West-Vlaanderen.

Kiwanis West-Vlaanderen organiseert intussen al 25 jaar sportkampen voor kansarme West-Vlaamse kinderen. Voor het eerst trok de serviceclub naar de Lork in Kemmel. “De vrijheid en blijheid van de kinderen is voor ons het belangrijkste,” zegt coördinator Peter Lanszweert.

Liefst 20 Kiwanis-clubs bezorgen kansarme kinderen deze week een leuk sportkamp. “Het is een bijzonder kamp: de kinderen kennen elkaar vooraf nog niet”, legt hij uit. “Heel wat onder hen hebben bovendien leefstoornissen. Ze worden gericht begeleid door monitoren van onze nieuwe partner Vlabus.”

Kiwanis stuurt zo'n 100 kansarme kinderen op sportweek in Kemmel

De kinderen genoten alvast van de vele moderne balactiviteiten op en rond het domein. Tchoukball, kinbal en bumbal kennen voor de kinderen geen geheimen meer. Om het sportkamp af te ronden trekken de kinderen op vrijdag naar Bellewaerde. Kiwanis West-Vlaanderen staat in voor alle kosten voor dit sportkamp, goed voor een bedrag van liefst 40.000 euro.

De provincie West-Vlaanderen steunt het sportkamp met een subsidieregeling in het kader van kansarmoede en de herinneringen aan Wereldoorlog I. “De Lork ligt als het ware midden de oorlogsherinneringen met bunkers, monumenten en begraafplaatsen,” aldus nog de coördinator. “Met een ganzenbord rond WO I werden de grote lijnen uit deze oorlog al spelenderwijs aangebracht.”

(MDN – Foto’s EF)