Kiwanis-kersttocht voor het goede doel in Torhout

Traditioneel organiseert de serviceclub Kiwanis Torhout-Houtland in de eindejaarsperiode de sociale actie ‘Kerst voor Iedereen’. Dat is dit jaar niet anders. Met het schenken van kerstpakketten aan mensen die een extraatje goed kunnen gebruiken én met de organisatie van de derde editie van de kersttocht.

Vorig jaar deed de kersttocht Wijnendalebos aan (foto), maar dit jaar speelt alles zich in en om Groenhove af. © Foto JS

Met Kerst voor Iedereen reikt de Kiwanis-afdeling de hand aan alleenstaanden, ouderen, mensen met een beperking en minderbedeelden uit het Houtland. De club verzamelt via de plaatselijke middenstand waardebons en naturaproducten, die in pakketten geschonken worden aan mensen die het financieel en/of emotioneel moeilijk hebben en zich geen fatsoenlijke kerst- en nieuwjaarsperiode kunnen veroorloven.

“De teller van de actie staat momenteel al op een kleine 18.000 euro“, klinkt stuwende kracht Peter Lavens tevreden. “Dat betekent dat we weer heel wat mensen uit ons doelpubliek gelukkig zullen kunnen maken. Hoe meer gezinnen we een mooi eindejaar kunnen bezorgen, hoe beter.”

Kersttocht Groenhove

Het tweede luik van Kerst voor Iedereen is de kersttocht, die dit jaar aan zijn derde editie toe is. Hij heeft plaats op zondag 23 december tussen 10.30 en 16 uur met start in de manege Groenhove in de Bosdreef. “Het gaat om een familiale tocht van om en bij de 10 km, dit keer door en nabij Groenhovebos”, vervolgt Peter. “Langs het uitgestippelde parcours is er animatie voorzien en worden er drankjes en hapjes aangeboden. Na de aankomst heeft er nog een barbecue plaats. Deelnemen kost maar 10 euro en is voor kinderen onder de 8 jaar gratis. We hopen ons record van bijna 700 deelnemers te verbeteren.”

Vorig jaar had de kersttocht in en om Wijnendalebos plaats en werd met de opbrengst een zogenoemde Ziesel gefinancierd, een off-roadrolstoel voor mensen met een beperking. “Straks gaat de winst naar het project haarwensen.be”, aldus Peter. “Jaarlijks verliezen honderden kinderen hun haar als gevolg van chemotherapie, bestralingen of een vorm van de ziekte alopecia. Het genoemde project zoekt haardonoren om gratis mooie haarstukjes voor die kinderen te kunnen maken.”

www.kerstvooriedereen.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.