‘Kiss Me, Kate’ wordt grootse Festivaria-productie ooit

© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdagavond 18 augustus vindt de eerste voorstelling van ‘Kiss Me, Kate’ plaats op het Donkmeer in Berlare. Momenteel is de topcast met Jan Schepens, Goele De Raedt, James Cooke, Bert Verbeke, Michiel De Meyer en Line Ellegiers aan het repeteren door weer en wind, samen met ruim 100 figuranten en 400 vrijwillige medewerkers.

De repetities verlopen vlot, alhoewel het weer nu niet echt mee wil. Tijdens de eerste repetitiedag was iedereen al vanaf het eerste kwartier door en door nat van de regen. Eén dag later moesten de spelers dan weer zonnecrème factor 50 boven halen. Het publiek zal echter nooit last hebben van het weer. Die zitten de hele tijd beschut op de overdekte tribunes.

'Kiss Me, Kate' wordt grootse Festivaria-productie ooit
© FODI

Regisseur Tijl Dauwe getuigt – enkele dagen voor de première – enthousiast over deze musical. “‘Kiss Me, Kate’ is volgens de habitués de grootste Festivaria-productie ooit. We hebben een gigantisch decor: een straatbeeld in Baltimore, met centraal het Ford’s Theatre. De hele beschikbare oppervlakte op het water staat volgebouwd. Daarnaast is het ook nog eens technisch een huzarenstukje geweest om dit decor te verwezenlijken. Alles kan open en dicht en hele sets komen uit de gevels gereden”, klinkt het.

'Kiss Me, Kate' wordt grootse Festivaria-productie ooit
© FODI

Maar niet alleen qua decor is dit de grootste productie ooit. “Aangezien onze voorstelling in drie tijdsperiodes afspeelt, hebben we ook een veelvoud aan kostuums nodig. Van de kleurrijke kledingstijl van vlak na de oorlog, tot de donkere stijl van de jaren dertig, over het renaissancistisch Italië rond 1600. Daarnaast hebben we ook paarden, oldtimers, een container vol rekwisieten, vuurwerk… Dit wordt een prachtige voorstelling.”

(PADI)

Voorstellingen ‘Kiss Me, Kate’ tussen 18 en 31 augustus, ook op 1 en 2 september, telkens om 21 uur. Tickets en info: www.festivaria.eu.

'Kiss Me, Kate' wordt grootse Festivaria-productie ooit
© FODI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier