Kirra wil een baasje dat veel thuis is

Sabine Van Paemel: “Kirra verdient een gouden mand!” (foto AN)
Sabine Van Paemel: “Kirra verdient een gouden mand!” (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel Ganzeweide in Koksijde. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Kirra (9), een lieve, aanhankelijke Mechelse herder die een hele slechte start kreeg in het leven.

Kirra werd gered door de medewerkers van dierenasiel Ganzeweide uit erg erbarmelijke omstandigheden. “Ze is ondertussen al 10 kilogram verdikt en eigenlijk mag ze nog wel een beetje bijkomen”, vertelt vrijwilliger Sabine Van Paemel.

Lieve meid

“Ze leefde bij haar vorige baasjes grotendeels buiten, op een heel klein oppervlak, zonder afdak of hok en met erg weinig menselijk contact. Desondanks is het eigenlijk een hele lieve meid. Ze is heel aanhankelijk en heeft het liefst dat je zo dicht mogelijk bij haar blijft. Haar nieuwe baasjes moeten dus zeker mensen zijn die haar niet te veel alleen zullen laten. Ook op geregelde tijdstippen wandelen zal nodig zijn.”

Kirra is ondanks haar leeftijd nog heel actief. Ze bleek na een algemeen onderzoek dan ook compleet gezond. “Van andere dieren moet ze niet veel weten”, vervolgt Sabine. “Kinderen vindt ze wel leuk, maar ze is zo enthousiast dat ze die al eens omver kan springen. Opletten dus. Maar ze verdient echt een gouden mand waar ze haar oude dag mag slijten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ben jij veel thuis en zie je het zitten om een wat oudere hond te adopteren? Neem dan contact op met dierenasiel Ganzeweide of stuur een berichtje naar warm@kw.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.