https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kira en Luna zijn onafscheidelijk

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Kira (11) en Luna (2), twee bange binnenkatjes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het duo verblijft al een tijdje bij de vrijwilligers van De Leiestreek. Een thuis vinden waar ze samen terecht kunnen, blijkt namelijk een probleem te zijn. “Kira en Luna kwamen bij ons terecht via inbeslagname”, vertelt Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel.

“Hun vorige eigenaar hield veel te veel dieren op een veel te kleine oppervlakte. De twee lijken enorm op elkaar. We zijn dan ook vrij zeker dat Luna de dochter is van Kira, ze werd binnenshuis geboren en is nog nooit buiten geweest.” Moeder en dochter mogen uiterlijk dan wel erg op elkaar lijken, hun karakters zijn heel verschillend. “Kira is een heel sociale kat”, aldus Gaëlle.

Rustig huis

“Ze is lief, aanhankelijk, wordt graag geborsteld, vindt het leuk om op je schoot te zitten en laat zich makkelijk oppakken. Een echte knuffelkont. Luna daarentegen is nogal een angsthaas. Ze doet niemand kwaad, maar het liefste verstopt ze zich in een donker hoekje. We willen ze absoluut niet scheiden. Daarom zoeken we baasjes met een erg rustig huis, waar ze beiden alle tijd krijgen om zich aan te passen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.