In deze moeilijke dagen valt onze maatschappij vooral terug op de zorg- en hulpverleners. Veel mensen proberen hen dan ook op alle mogelijke manieren te steunen. Er werd bijvoorbeeld al opgeroepen om een wit laken uit het raam te hangen als steunbetuiging en om elke avond om 20.00 uur stipt even te applaudisseren. Dat lieten de agenten van politiezone Vlas zich geen twee keer zeggen.

Met een vijftal ploegen verzamelden ze maandagavond aan de ingang van AZ Groeninge om alle zorgverleners een hart onder de riem te steken. Hun applaus werd meteen beantwoord door heel wat personeelsleden van het ziekenhuis. Ook zij zijn dankbaar voor de diensten van de agenten. Iedereen hield uiteraard de nodige afstand van elkaar.

Onze patrouilles op dienst namen om 20u kort even de tijd om alle collega’s van de medische hulpverlening te bedanken en hen een hart onder de riem te steken in deze zware periode! Medewerkers van AZ Groeninge kwamen meteen mee applaudisseren, met ruime social distance natuurlijk. 👏👏👏#samentegencorona

Geplaatst door Politiezone VLAS op Maandag 23 maart 2020

Stefaan Lammertyn, woordvoerder van het ziekenhuis, toonde zich erg tevreden. "Het applaus was er voor iedereen in de zorg: verpleegkundigen, artsen, keukenpersoneel, schoonmaaksters... voor ieder van ons", klinkt het. Het initiatief, hoe mooi ook, zal wel niet elke avond plaats vinden. Daar hebben zorgkundigen en agenten het immers veel te druk voor.

(Annelies Nollet)

In deze moeilijke dagen valt onze maatschappij vooral terug op de zorg- en hulpverleners. Veel mensen proberen hen dan ook op alle mogelijke manieren te steunen. Er werd bijvoorbeeld al opgeroepen om een wit laken uit het raam te hangen als steunbetuiging en om elke avond om 20.00 uur stipt even te applaudisseren. Dat lieten de agenten van politiezone Vlas zich geen twee keer zeggen.Met een vijftal ploegen verzamelden ze maandagavond aan de ingang van AZ Groeninge om alle zorgverleners een hart onder de riem te steken. Hun applaus werd meteen beantwoord door heel wat personeelsleden van het ziekenhuis. Ook zij zijn dankbaar voor de diensten van de agenten. Iedereen hield uiteraard de nodige afstand van elkaar.Stefaan Lammertyn, woordvoerder van het ziekenhuis, toonde zich erg tevreden. "Het applaus was er voor iedereen in de zorg: verpleegkundigen, artsen, keukenpersoneel, schoonmaaksters... voor ieder van ons", klinkt het. Het initiatief, hoe mooi ook, zal wel niet elke avond plaats vinden. Daar hebben zorgkundigen en agenten het immers veel te druk voor.(Annelies Nollet)