Kippen in je eigen tuin houden via het Start to kip-pakket

© (Foto NS)
Redactie KW

Wie van plan is om kippen in eigen tuin te houden kan gebruik maken van een Start to kip -pakket. Dit pakket kan dankzij MIROM Roeselare en de gemeente aangekocht worden aan een stuntprijs.

MIROM Roeselare, waar ook de gemeente Wingene deel van uitmaakt, stimuleert het houden van eigen kippen in de tuin. Kippen brengen leven in de tuin en ze eten heel wat restjes op en dat komt op jaarbasis uit met een besparing van tien volle restafvalzakken. Tot en met 30 juni kan men kans maken om een van de 50 Start to kip- pakketten aan te kopen aan een gunsttarief. Dit voordeelpakket bestaat uit een kippenhok, stro, voeder, drinkbak en oesterschelpen. De kippenhokken zijn met uiterste zorg vervaardigd en handgemaakt door Weerwerk Roeselare. Het kippenhok brengt onderdak voor twee à drie kippen. De kostprijs bedraagt 70 euro. Wie kans wil maken op een van de 50 pakketten aan actieprijs kan deelnemen onder de voorwaarde dat men in één van de twaalf gemeenten van MIROM Roeselare woont, waar ook Wingene bij hoort. Je hebt thuis nog geen kippen en je bent bereid om MIROM op de hoogte te houden over het effect. Het effect op de hoeveelheid restafval als je start met kippen.

Elke week worden deelnemers uitgeloot die dan een Start to kip-pakket kunnen aankopen. De deelnemers worden persoonlijk verwittigd en de pakketten worden gratis aan huis geleverd. Inschrijven kan via www.mirom.be.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.