Kinky & Comedy wil starten met kindertheater in Rumbeke

Lorenzo Hovaere, Marijke Vancoillie, Tine Kesteloot, Erna Hollevoet. © (foto JCR)
Redactie KW

Het theatergezelschap Kinky & Comedy wil kinderen van 6 tot 14 jaar op een speelse manier goesting doen krijgen om toneel te spelen. “We willen namelijk van start gaan met kindertheater”, vertelt Lorenzo Hovaere, bezieler en begeleider van het project.

“In onze toneelkring ervaren we dat er nood is aan kindertoneel en willen dan ook starten met kindertheater”, aldus een enthousiaste Lorenzo Hovaere. Hannah Kesteloot, Tine Kesteloot en Marijke Vancoillie, drie actrices uit het gezelschap, zullen meewerken aan het kindertheater.

“De start is voorzien op zaterdag 19 januari, waar we kinderen op een speelse manier en via kleine opdrachtjes kennis laten maken met toneelspelen. We hopen op die dag veel kinderen te kunnen overtuigen om wekelijks op zondagvoormiddag mee te doen aan ons kindertheater. Momenteel hebben er zich via ons eigen toneelnetwerk reeds een achttal kinderen gemeld”, zegt Lorenzo Hovaere.

Thuisbasis

“Kinky & Comedy blaast straks 10 kaarsjes uit. We vieren dat op zaterdag 2 en zondag 3 mei in PC Den Hazelt, de vaste thuisbasis voor onze optredens”, gaat voorzitster Erna Hollevoet verder. “De kids van het kindertheater zullen daar voor het eerst optreden voor een groot publiek. Tezelfdertijd gaat een aantal van onze vaste toneelleden één voor één een kleine act presenteren om ons toneeljubileum extra glans te geven. Hierover later meer.”

“Optreden is voorzien tijdens viering tienjarig bestaan”

“Een oproep om deel te nemen aan ons kindertheater gaan we met de sociale media, STAP (Stedelijke Academie voor Podiumkunsten, red.) en een digitale flyer via de lagere scholen verspreiden”, aldus Marijke Vancoillie bestuurslid en pr-verantwoordelijke. “We hopen op een grote respons.”

Praktisch

Ben je tussen de 6 en de 14 jaar en wil je meedoen aan het kindertheater ‘Kinky & Comedy Kids’ kom dan op zaterdag 19 januari van 9.30 uur tot 12 uur in Rista, tennisclub in Wervikhovestraat in Rumbeke. Graag inschrijven via kinkyenco@gmail.com. Daar zal het kindertheater ook telkens plaatsvinden op zondagvoormiddag. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier