Maarten Stragier werkt al 17 jaar als zelfstandig kinesist en ondervindt dagelijks de belemmeringen van het coronavirus in zijn job. "Onze groepspraktijk is gesloten", zegt hij. "Maar dat betekent niet dat onze patiënten er alleen voor staan. Dringende zaken en lopende revalidaties lopen gewoon verder, al moet ik daar wel creatief voor uit de hoek komen."

Maarten houdt nu contact via WhatsApp of Facetime en laat zo sessies plaatsvinden, maar in bepaalde gevallen gaat de 40-jarige Lichterveldenaar ook aan huis. "Niet ín huis, ik blijf buiten", duidt hij. "Aan het raam leg ik de oefeningen uit en kunnen patiënten samen met mij bewegen. Dat lukt wonderwel en de mensen zijn erg dankbaar dat ik wil langskomen. Ook voor mij is deze manier van werken een pluspunt, want zo behoud ik de controle over het herstelproces. Ik zie met mijn eigen ogen of de oefeningen goed uitgevoerd worden en of er resultaat geboekt wordt."

Toch kan Maarten op deze manier slechts een kleine minderheid van zijn patiënten helpen. "Tachtig procent van alle behandelingen ligt stil. Logisch, want we willen het virus zeker niet verder verspreiden. Samen met mijn twee collega's hoop ik dat we zo snel mogelijk weer in ons normale bestaan belanden, maar ondertussen maken we er het beste van. Met huisbezoeken en de digitale communicatietechnieken."

Maarten Stragier werkt al 17 jaar als zelfstandig kinesist en ondervindt dagelijks de belemmeringen van het coronavirus in zijn job. "Onze groepspraktijk is gesloten", zegt hij. "Maar dat betekent niet dat onze patiënten er alleen voor staan. Dringende zaken en lopende revalidaties lopen gewoon verder, al moet ik daar wel creatief voor uit de hoek komen."Maarten houdt nu contact via WhatsApp of Facetime en laat zo sessies plaatsvinden, maar in bepaalde gevallen gaat de 40-jarige Lichterveldenaar ook aan huis. "Niet ín huis, ik blijf buiten", duidt hij. "Aan het raam leg ik de oefeningen uit en kunnen patiënten samen met mij bewegen. Dat lukt wonderwel en de mensen zijn erg dankbaar dat ik wil langskomen. Ook voor mij is deze manier van werken een pluspunt, want zo behoud ik de controle over het herstelproces. Ik zie met mijn eigen ogen of de oefeningen goed uitgevoerd worden en of er resultaat geboekt wordt."Toch kan Maarten op deze manier slechts een kleine minderheid van zijn patiënten helpen. "Tachtig procent van alle behandelingen ligt stil. Logisch, want we willen het virus zeker niet verder verspreiden. Samen met mijn twee collega's hoop ik dat we zo snel mogelijk weer in ons normale bestaan belanden, maar ondertussen maken we er het beste van. Met huisbezoeken en de digitale communicatietechnieken."