Kinepolis on Tour start in Maldegem

Maldegem is de eerste stopplaats van de mobiele drive-in-bioscoop ‘Kinepolis on Tour’. Van 3 tot en met 7 juli is Kinepolis met zijn mobiele drive-in-bioscoop te gast in de Gentweg, de schilderachtigste streek in Maldegem. Op de bioscoopweide is er plaats voor 250 auto’s. Een plaatsje kost 25 euro per auto. Kaarten bestellen gebeurt online. Na Maldegem is ‘Kinepolis on Tour’ nog op verschillende plaatsen in ons land te gast.

© (Foto LV)

Omdat ze iets wilden doen voor de jongeren die tijdens de vakantiemaanden hun festivals en andere feesten moeten missen, stelde schepen Marleen Van den Bussche (De Merlaan) de rest van het schepencollege voor om in juli of augustus in Maldegem een drive-in-filmvoorstelling te organiseren. Na een korte brainstorming werd het voorstel ruimer gezien. “Wij namen contact op met de bioscoopgroep Kinepolis. Daar zagen ze niet alleen iets in ons voorstel, ze namen contact op met enkele andere bedrijven en instellingen en zo werd de ‘Kinepolis on Tour’ geboren”, vertelde burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD).

Het is de bedoeling dat de mobiele drive-in-bioscoop in juli en augustus op verschillende plaatsen in ons land neerstrijkt. “Omdat wij de idee hadden aangebracht kregen wij van Kinepolis de eer om als eerste gemeente de mobiele drive-in-bioscoop te ontvangen. Wij moesten zorgen voor een terrein waarop minstens 250 auto kunnen staan. De films worden op een supergroot led-scherm vertoond. Op 3 juli wordt een film vertoond, de andere dagen staan er 3 films op het programma. Per auto moet 25 euro worden betaald”, vulde schepen Glenn Longeville (Open VLD) burgemeester Van Hulle aan. Een plaats op de bioscoopweide reserveren moet online gebeuren. Op de dag van de voorstellingen kunnen drankjes en hapjes online met de smartphone worden besteld. Die worden dan naar de auto van de besteller gebracht.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.