Kinderwandeling ‘Nacht van de Vleermuis’ lokt veel volk naar Zeven Torentjes

© PM
Redactie KW

In Kinderboerderij ‘de Zeven Torentjes’ troffen een zeventigtal geïnteresseerden elkaar vrijdagavond voor een wandeling door de Assebroekse bosjes, op verkenning in de avondlijke wereld van de vleermuis.

De jaarlijkse ‘Nacht van de Vleermuis’ is het uitgelezen moment om meer te vernemen over de vleermuis, het diertje dat nog altijd een mysterieus en dreigend imago met zich meedraagt. De Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt en het Regionaal Landschap Houtland slaan de handen in elkaar om het publiek te laten kennismaken met een nochtans uiterst zachtaardig zoogdier.

In de loop van de middag krijgen kinderen de gelegenheid om via speelse invalshoeken kennis te maken met Vlerk de Vleermuis. Er wordt gezegd dat je vleermuizen kan helpen om hun omgeving aangenamer te maken. Zo worden er in provinciedomeinen vleermuishotels gebouwd, waar de beestjes ongestoord hun winterslaap kunnen houden. Op een brug in Moerbrugge werden speciale rode straatlichten geplaatst, omdat vleermuizen geen last hebben van dat soort licht.

Enige vliegende zoogdier

“De vleermuis is trouwens het enige zoogdier dat vliegen kan”, vertelt vleermuiskenner Joost Vandenberge tijdens een inleidend moment in Kinderboerderij Zeven Torentjes. “Er bestaan veel meer soorten vleermuizen dan doorgaans wordt aangenomen”, verduidelijkt hij.

Samen met de natuurgids Bob Vandendriessche neemt hij na het duidingsmoment zijn toehoorders mee naar de Assebroekse bosjes in de buurt van het Sint-Lucas Ziekenhuis. Daar ging het gezelschap na zonsondergang ten slotte op verkenning in de leefwereld van de vleermuis. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier