Kindervaccinatie van start in Roeselare, Kloen zorgt voor speciale belevenis

De clowns van Kloen samen met de burgemeesters van de gemeenten die in het Roeselaars vaccinatiecentrum terecht kunnen. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Roeselarenaar liet zich zo talrijk vaccineren. Ook met het zetten van de boosterprik zit het vaccinatiecentrum op schema. We verwachten dat tegen eind deze week 92 procent van de 18-plussers een boosterprik heeft gekregen. Vandaag, 15 januari, start dan de vaccinatiecampagne voor de 5-11-jarigen in het vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen.

“Samen kunnen we corona onder controle krijgen, door iedereen te vaccineren, ook jonge kinderen. Zo kan het virus zich minder en moeilijker verspreiden. Door je kind te laten vaccineren, wordt het beschermd tegen COVID-19 én raakt het gezins-, school- en vrijetijdsleven van kinderen minder verstoord. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen het kindervaccin van Pfizer toegediend. Dat vaccin is uitgebreid getest op kinderen en is veilig. Het wordt al in verschillende landen wereldwijd toegediend”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Alle 5-11 jarigen, een kleine 9.000 in totaal, worden uitgenodigd voor een eerste prik vóór eind januari in het vaccinatiecentrum. 21 dagen later volgt dan een tweede prik. Zo wordt het basisvaccinatieschema afgewerkt voor eind februari. Er wordt telkens geprikt op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur en op woensdag van 14 tot 19 uur. Startende vandaag, op 15 februari.

Virusvechtertje

Samen met Kloen vzw maakt het Vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen van de vaccinatie een speciale belevenis waar het kind centraal staat. Het vaccinatiecentrum wordt kindvriendelijk ingericht, er zullen Kloeneske animatoren aanwezig zijn, en er wordt ingezet op een leuke en ontspannen sfeer met veel afleiding en een doe-boekje voor in de wachtruimte of om mee te nemen. Na de tweede prik krijgt elk kind een diploma als virusvechtertje.

Andres en Amalia Handsaeme uit Gits kregen zaterdag hun eerste prik.
Andres en Amalia Handsaeme uit Gits kregen zaterdag hun eerste prik. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel

Aanvullend krijgen de kindjes die net gevaccineerd werden, de kans om een bon te winnen. De stad stelt namelijk gratis tickets ter beschikking voor bezoekjes aan drie indoorspeelpleinen te Roeselare. Dit zal gebeuren aan de hand van een invulformulier waaruit de winnaars worden geloot. Op die manier steunt de stad deze ondernemers, die wegens corona al lange tijd hun deuren moeten sluiten.

Klassieke weg

Het vaccineren van kinderen gebeurt in Roeselare in een 1e fase via de ‘klassieke weg’. Dat betekent dus op uitnodiging en langs komen naar het vaccinatiecentrum in de Diksmuidsesteenweg 384. Na overleg met het CLB en de scholen werd voor deze weg gekozen. Deze manier van werken laat immers toe om op de meest efficiëntie manier de ouders en kinderen die graag snel een basisvaccinatie wensen, te bedienen. Ouders kunnen hun kinderen daarbij persoonlijk begeleiden op een locatie die voor henzelf reeds vertrouwd is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.