Kinderopvang ‘t PimPamPoentje al meteen in de bloemetjes gezet

Tessa Dudal (rechts) en Steffie Deprez openden in Lauwe kinderopvang 't PimPamPoentje. (foto WO)
Redactie KW

Naar aanleiding van de Week van de Kinderbegeleider (12 tot 18 oktober) zette het stadsbestuur alle Meense kinderdagverblijven in de bloemetjes. De onthaalouders kregen een kleine attentie als bedanking voor hun dagelijkse inzet en enthousiasme.

“De kinderbegeleiders zijn goud waard omdat ze kinderen helpen groeien”, benadrukt schepen van Welzijn Angelique Declerq. “De coronacrisis heeft nog maar eens aangetoond dat de lokale kinderopvanginitiatieven onmisbaar zijn. Steeds staan ze klaar voor kinderen en hun ouders, ook in moeilijke momenten.”

Een van de kinderdagverblijven, die een bloemetje en een doosje pralines van het stadsbestuur ontving, is ‘t PimPamPoentje in Lauwe. Het kinderdagverblijf met een onzelieveheersbeestje als logo opende recent de deuren in de Larstraat. “We runnen al 6,5 jaar een kinderopvangverblijf in Aalbeke en drie weken geleden zijn we hierheen verhuisd”, vertelt Steffie Deprez (26). ” Op deze nieuwe locatie hebben we meer ruimte en comfort. Ook de ligging is optimaal, met voldoende parking en de nabijheid van twee basisscholen.”

Veel voldoening

Samen met Tessa Dudal (27) staat Steffie in voor de zorg van achttien kindjes tot drie jaar oud, waaronder ook haar eigen zoontje Warre. Van maandag tot vrijdag kunnen de kleine ukkies tussen 7 en 18 uur in de opvang terecht. “We zorgen allebei graag voor kinderen. Het is fijn om hen te zien opgroeien en om hen van alles aan te leren. Het geeft ons veel voldoening om de kindjes gelukkig te zien. Door de coronapandemie is het nu wel wat anders werken. De ouders blijven aan de deur, zelf dragen we een mondmasker tijdens het afhaalmoment. Wanneer we alleen zijn met de kindjes hoeven we gelukkig geen mondkapje te dragen”, aldus Steffie. (Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier