Kinderopvang Kamelofant twee weken preventief dicht na coronabesmetting bij ouder

Het Kuurnse kinderdagverblijf Kamelofant in de Kortrijksestraat sluit twee weken de deuren. Uit voorzorg, benadrukt burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Een ouder van een van de kindjes testte positief op het coronavirus. Met de gemeente, Kind & Gezin en W13 volgen we alles nauwgezet op.”

Kinderdagverblijf Kamelofant blijft twee weken preventief dicht. © BRU

Een van de ouders van een kindje dat wordt opgevangen bij Kamelofant in de Kortrijksestraat in Kuurne, testte recent positief op het coronavirus. Omdat die ouder vrijdag nog langs was geweest bij de kinderopvang, is de noodzakelijke procedure van testing en afzondering ingeschakeld. “De kinderopvang is vanaf maandag preventief twee weken dicht”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Uit voorzorg werden ook alle medewerkers getest. En aan ouders van kinderen die er vrijdag waren, wordt gevraagd om hen in quarantaine te houden.”

De Kuurnse burgemeester benadrukt dat er geen enkele reden tot paniek is. “We zijn er vroeg bij en kunnen samen met de kinderopvang, Kind & Gezin, W13 en de gemeentediensten alles nauwgezet opvolgen. In deze wordt nog maar eens bewezen hoe belangrijk lokale contacttracing is”, aldus de burgemeester. Kinderdagverblijf Kamelofant maakt deel uit van de Groep Ubuntu x 8K. Er is plaats voor 22 kinderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.