Kinderopvang in Oostkamp tijdens de paasvakantie

Deze foto werd genomen bij de lancering van Ferm, nog voor de coronacrisis uitbrak. © GST
Redactie KW

De gemeente Oostkamp heeft met de Ferm kinderopvang en de basisscholen in Oostkamp de nodige afspraken gemaakt over de kinderopvang tijdens de komende paasvakantie voor de kinderen van ouders in cruciale beroepen of voor kinderen die in een kwetsbare thuissituatie leven.

De opvang voor kinderen van ouders, werkzaam in de zorgsector die de afgelopen weken in tijden van het coronavirus in de scholen georganiseerd werd, wordt tijdens de komende paasvakantie verder gezet. Dit wel in de verschillende locatie van de buitenschoolse kinderopvang. Met het oog op het vasthouden aan de huidige contactbubbels worden de opvanglocaties in de zes deelgemeenten opengehouden en dit op weekdagen tussen 7 uur ‘s morgens en 18.30 uur ‘s avonds, uitgezonderd paasmaandag.

De opvang is enkel voorzien voor ouders die geen andere oplossing vinden en beiden gaan werken in cruciale sectoren. Deze ouders nemen de zorg op van zieken en mensen die hulp nodig hebben of er voor zorgen dat iedereen naar de winkel kan. ” Het is daarom van levensbelang dat hun kinderen tijdens deze vakantie opgevangen worden”, weet burgemeester Jan de Keyser ons te vertellen.

Vanuit de kinderopvang Ferm en de verschillende scholen werden op 27 maart de ouders op de hoogte gebracht. De inschrijvingen verlopen via een inschrijvingsformulier en worden opgevolgd door de verantwoordelijken van Ferm Kinderopvang. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier