Kinderopvang Het Darteltje helemaal klaar voor start

We zien links Tatyana en rechts Kacey met Owen. (Foto EDB)
Redactie KW

Kinderopvang Het Darteltje opent de deuren begin oktober. Tatyana Pluym (29) en Kacey Ryckeghem (20) zullen op weekdagen samen of afwisselend in de opvang staan van 7 uur tot 18 uur.

Tatyana woont in Vichte samen met Frederick Bovyn, die bij Infrabel werkt. Het koppel heeft met Kyara (9), Alyssia (8) en Lewis (2,5) drie kinderen. Haar schoonzus Kacey Ryckeghem woont in Kortrijk met Torrino Pluym, een redder. Samen hebben ze een zoontje Owen die 6,5 maanden is.

Tatyana was vijf jaar zelfstandig onthaalouder bij haar thuis in Vichte. “Ik droomde ervan om samen met iemand een kinderdagverblijf op te starten. Ik kende het pand in Bissegem. Er was vroeger ook een kinderopvang waar ik nog gewerkt heb. Het is dicht bij Wevelgem, Bissegem, Kortrijk en de ring, dus kan het voldoende mensen aanspreken.”

Het sprak Kacey wel aan. Ze is zorgkundige en werkt momenteel bij Familiehulp. Begin oktober start Tatyana met de kinderopvang. Kacey komt erbij als er voldoende kindjes zijn. Het wordt een kinderopvang voor kinderen van nul tot drie jaar onder toezicht van Kind en Gezin. Er is een speelruimte met een afgescheiden deel voor de kleintjes en er zijn twee slaapruimtes in de leefruimte. (EDB)

Op zaterdag 23 en zondag 24 september is er van 10 uur tot 12 uur een inschrijvingsweekend in Het Darteltje, Meensesteenweg 493 in Bissegem. Info op 0486 76 65 27 of hetdarteltje@telenet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier