Kinderkunstendag in het Muziekcentrum Dranouter

Steven Reynaert stelde het najaarsprogramma van Muziekcentrum Dranouter voor. © EF
Redactie KW

Muziekcentrum Dranouter gaat de herfst in met twee foyerconcerten en een kinderkunstendag. “We willen met een sprookje de kinderen, maar ook de ouders en de grootouders laten genieten. Met de gratis foyerconcerten willen we de toevallige passant in ons eetcafé verrassen met muziek”, aldus Steven Reynaert van het Muziekcentrum.

De programmaverantwoordelijke van het Dranouterse Muziekcentrum pakt uit met twee gratis optredens in het eetcafé. Op 17 november is dat Country Feedback Club en op 24 november Boom’n van de Weireld van Yves Bondue.

“Mensen gaan in het algemeen liever of sneller op restaurant dan naar een optreden. Sommige mensen reserveren een tafel zonder te weten dat er in het restaurant ook muziek zal zijn, maar achteraf zijn ze dan aangenaam verrast omdat ze amper naar live muziek gaan kijken. Dit moet hen overhalen om verder onze programmatie in het oog te houden”, zegt Seven Reynaert.

De Country Feedback Club bestaat in eerste instantie uit singer-songwriter Guy Kennis en Guy Augustyns. Deze twee Guys zijn de oprichters van één van de fijnste Belgische americana bands. “Deze band mag als een voorbeeld in ons kleine land worden gesteld van hoe pure americana zou moeten klinken”, aldus Steven Reynaert. Boom’n van de Weireld is een feestorkest dat wordt geleid door Yves Bondue. Steven: “Ondertussen is Yves Bondue bij velen bekend van onze winterwandelingen. Yves start met de eerste wandeling op 23 november. Tijdens de 13de editie van de winterwandeling leer je het medische verleden kennen van Heuvelland.”

Jonge kinderen

Kinderkunstendag van 18 november is een actie van de Vlaamse Gemeenschap om kinderen via de gesubsidieerde instellingen in aanraking te laten komen met cultuur. “Verleden jaar hebben we in het kader hiervan al zelf workshops volksdans en action painting gehouden, dit jaar kiezen we voor een meer receptief aanbod”, zegt Steven Reynaert. “We doen dit in samenwerking met de Gezinsbond afdeling Kemmel -Dranouter – Nieuwkerke. De voorstelling is vooral gericht op kinderen van 3 tot 8 jaar, omdat net deze leeftijdsgroep veelal uit de boot valt op vlak van cultuuraanbod. Het verhaal is het minder bekende sprookje van de Rode Schoentjes. 4beauforte is een kwartet fluitistes dat samen aan de slag ging rond dit verhaal en de kinderen via muziek en dans mee betrekt in hun concert. Maar het is niet enkel genietbaar voor de kinderen, ook de ouders en grootouders zullen zeker onderhouden worden door deze toffe voorstelling.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier