Kinderkoor ‘Muzquito’ mag stemmen weer smeren met nieuwe musical: “Dolenthousiast om eraan te beginnen”

Het dolenthousiaste kinderkoor Muzquito in beeld. © ELD
Redactie KW

Door de coronasituatie werd het een jaar uitgesteld, maar op 16 en 17 oktober is het eindelijk zover: kinderkoor ‘Muzquito’ uit Desselgem brengt de musical ‘Ratten en Katten’.

Al voor de vierde keer schreef dirigent en vaste begeleider van het kinderkoor Jürgen Vandenberghe een boeiend verhaal en componeerde hij de liedjes die erbij horen. Net zoals de voorgaande musicals werd ook nu het verhaal op voorhand verfilmd, waarbij de kinderen van Muzquito de rollen vertolken. Tijdens de voorstelling worden deze beelden getoond op groot scherm, afgewisseld en gecombineerd met de verschillende liedjes, live gezongen door Muzquito.

gezelschap samenhouden

“De vorige musical dateert al van drie jaar geleden”, vertelt Jürgen Vandenberghe. “Oorspronkelijk ging deze editie doorgaan in november 2020. Door de gekende redenen werd die verplaatst naar het voorjaar, maar uiteindelijk werd het oktober. Dit was niet vanvanzelfsprekend, wetend dat het een uitvoering met kinderen uit de lagere school is. Het was niet eenvoudig om diegenen, die naar het eerste middelbaar ondertussen al overstapten, aan boord te houden. Onze liedjes (15) zijn immers gericht aan kinderen van de lagere school. Daarom ben ik heel trots dat dit gezelschap kon samenblijven.”

“De 31 kinderen die hier aan meedoen staan echt te popelen om eraan te beginnen. Vorige week was er repetitieweekend, en iedereen was dolenthousiast. We repeteren de liedjes al zo lang, en eindelijk is het zover. Voorlopig zijn er driehonderd tickets de deur uit. Maar er is nog plaats voor de late beslissers. Die kan je bestellen op www.muzquito.be. Ook de dag zelf zijn er nog kaartjes.”

Gravel Unit

Na de voorstelling volgt een uur durend optreden van de West-Vlaamse Folk en Rootspop groep Gravel Unit, die overigens ook de begeleiding van een van de liedjes van de musical voor zijn rekening neemt. “Gravel Unit brengt slim uitgewerkte rootspop met voeten in de folk, een buik vol soul en de oren gericht op de wereld”, gaat Jürgen verder. “Ooit begonnen als folkband pur sang onder de naam Paddy Murphy’s Wife brengt Gravel Unit een wel uitgekiende mix van traditionele en zelfgeschreven nummers, goede songs en doordachte arrangementen. Een van de bandleden is de mama van een van onze kinderen.”

“Ik ben heel blij dat het vele werk eindelijk tot uiting kan komen. We kijken hier met heel veel goesting naar uit”, besluit Jürgen. (ELD)

Zaterdag 16 oktober om 19u en zondag 17 oktober om 16u in OC ‘t Klokhuis in Beveren-Leie. Meer info op www.muzquito.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier