Kinderen vormen inspiratie voor Chillstore in Lendelede

(foto vadu)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Nog op zoek naar een hippe T-shirt of sweater en die mag best duurzaam zijn? Daar hebben Emmelie Rosseeuw en Filip Vanlerberghe een oplossing voor bedacht. Met hun nieuwe webshop Chillstore verkopen ze duurzame kledij met daarop slogans die door hun drie kinderen bedacht zijn.

Filip is in het dagelijks leven werkzaam bij Televic in Izegem, terwijl Emmelie verpleegkundige in AZ Delta is. “Maar we wilden al langer iets met duurzame kledij doen en hebben daar met Chillstore nu het antwoord op gevonden”, zegt het koppel. “De bal ging aan het rollen toen we beslisten enkele zinnen die onze kinderen Hannes (15), Maud (13) en Leander (11) vaak gebruiken, te gebruiken op de kledij. We hadden al langer door dat jongeren hun eigen taaltje hanteren en dat daar speciale woorden bij horen.” Zo komt het dat je op de kledij van het koppel zinnen als ‘I am me’, ‘but first, chill’ of Chill pwr’ kan terug vinden.

“Ideaal om voor onze kledij te gebruiken”, meent Filip. “Aan de ene kant geven de kinderen met hun spreuken een boodschap van onthaasting, maar ze zijn zeker niet lui. De jeugd van tegenwoordig is vrij geëngageerd en zij zijn nog meer dan ons bezig met de toekomst en het klimaat. Daarom was het voor ons zeer belangrijk dat de kledij die we verkopen ook duurzaam is. Al onze producten zijn dan ook ecologisch of organisch. We zijn daar zeer secuur op en laten onze leveranciers op dat vlak door externe organisaties controleren.” De kledinglijn is te koop in de webshop www.chillstore.be en bestaat uit T-shirts, sweatshirts en hoodies. Filip en Emmelie willen op termijn de shop ook met andere kledingstukken uitbreiden. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier