Kinderen van Kristus Koning willen skateparkje in Brugse Visartpark

Lou, Noor, Julien, Wolf, Aster en Hasse dromen van een leuke en veilige plek om te skaten.©Davy Coghe Davy Coghe
Lou, Noor, Julien, Wolf, Aster en Hasse dromen van een leuke en veilige plek om te skaten.©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Een groepje kinderen uit Kristus Koning in Brugge ijvert voor een skateparkje in hun buurt. Ze overhandigden een petitie aan burgemeester Dirk De fauw en jeugdschepen Mathijs Goderis.

Wolf (10), Noor (8) en Hasse, de kinderen van Sietske Meulebrouck uit de Brugse wijk Kristus Koning, skaten bijzonder graag maar zijn net als veel van hun vriendjes nog te jong om naar de ‘grote skateparken’ zoals die bij het Entrepot en op Tempelhof te gaan. Ze dromen van een leuke en veilige plek in hun buurt om te skaten en met vrienden af te spreken.

Om hun vraag naar een skateparkje voor hun leeftijdsgroep kracht bij te zetten, gingen ze rond met een petitie in de buurt. En met succes, want in een mum van tijd verzamelden ze meer dan tweehonderd handtekeningen. “Een mooi staaltje van burgerparticipatie op jeugdige leeftijd, niet?”, lacht mama Sietske Meulebrouck. “In of nabij het Graaf Visartpark zou daar toch wel ruimte moeten voor zijn. We denken dat een zone aan de Maria Van Bourgondiëlaan wel geschikt is.”

Ook gemeenteraadslid Sandrine De Crom (Open VLD Plus), die met haar kinderen in de buurt woont, ondertekende de petitie en is meer pleitbezorger voor een skateparkje. “Voor alle duidelijkheid: ik pleit niet voor een groot, volwaardig skaterpark. Daar is het Visartpark niet de geschikte locatie voor. Maar een ‘light-versie’, een miniskateparkje voor de beginners en de kleinsten, moet toch wel mogelijk zijn”, zegt Sandrine De Crom. “Het rondpuntje aan het Visartpark in het verlengde van Maria Van Bourgondiëlaan lijkt een goede locatie. Het verkeersvrij maken van dat stukje parkeerstraat lijkt me dan wel een must, ook naar veiligheid toe.”

Kleinschalig

De kinderen gingen hun petitie maandagnamiddag dus afgeven aan burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en schepen van Jeugd Mathijs Goderis (SP.A). De burgemeester en schepen lieten verstaan dat ze het initiatief van de kinderen zeker apprecieerden en beloofden te bekijken wat er mogelijk is. “Ik denk dat er wel iets mogelijk is daar in de buurt maar we gaan ons nu niet uitspreken over een specifieke locatie”, zei Mathijs Goderis. “We willen zeker in het algemeen gesproken verder inzetten op skatemogelijkheden. Onze visie is zo dat we voorzien in enkele grotere bovenlokale skateparken zoals bijvoorbeeld aan het het Entrepot of Tempelhof, maar dat we daarnaast ook in de buurten kleinschaligere skate-infrastructuur realiseren.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.