Kinderen trainen met Belgian Cats

Hanne Mestdagh, Laure Resimont en Manon Grzesinski waren ook van de partij. © GF
Redactie KW

In Oostende kregen tientallen kinderen uit Oostendse basisscholen al een voorproefje van het nakende basketbalfeest dat binnenkort in de Versluys Dôme plaatsvindt. Ze kregen initiatielessen van enkele Belgian Cats zoals Ann Wauters en de Oostendse Serena-Lynn Geldof.

Van 6 tot 9 februari strijden de Belgian Cats, de nationale basketbalvrouwen, op het Olympisch lwalificatietornooi in Oostende voor een felbegeerd ticket voor de Olympische Spelen in Tokio later dit jaar. Meer dan 14.000 basketbalfans komen dan in de Versluys Dôme supporteren tijdens de duels tegen Canada, Zweden en Japan.

De Belgian Cats zijn ondertussen neergestreken in Oostende. “We zijn blij dat we topsportevenementen naar Oostende kunnen halen, omdat dit motiverend kan werken om jongeren aan te zetten tot sporten. Daarom werd er op woensdag, ter promotie van het meisjesbasketbal, een heuse basketbalinstuif georganiseerd voor meisjes (en jongens) uit de eerste en tweede graad van de Oostendse basisscholen”, zegt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert (CD&V).

Tientallen kinderen kregen er initiatielessen van de clubtrainers en namen het al meteen tegen elkaar op in korte wedstrijdjes. Ze werden bovendien verrast door zeven Belgian Cats onder wie rolmodel Ann Wauters, die jarenlang de weg plaveide voor het huidige succes, en Serena-Lynn Geldof die zelf opgroeide in Oostende. (JD)

Serena Lynn-Geldof deed met plezier mee.
Serena Lynn-Geldof deed met plezier mee.© GF

De kinderen beleefden de dag van hun leven.
De kinderen beleefden de dag van hun leven.© GF

Een delegatie van de Belgian Cats, met onder meer Ann Wauters, zakte af naar de basketinstuif.
Een delegatie van de Belgian Cats, met onder meer Ann Wauters, zakte af naar de basketinstuif.© GF

De wedstrijden van de Belgian Cats in de Versluys Dôme zijn al enige tijd uitverkocht, maar worden live uitgezonden op Sporza en Sporza.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier