Kinderen spelen deze zomer op piratenschip in Prins Mauritspark Nieuwpoort

Het nieuwe piratenschip in het Prins Mauritspark is bijna klaar. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stad Nieuwpoort is gestart met de bouw van een gloednieuw speelplein in het Prins Mauritspark. Een piratenschip inspireerde het ontwerp. Het speeltuig is ongeveer 10 meter lang, 6 meter breed en 5 meter hoog. De werken zullen begin juli afgerond zijn.

De Stad werkt momenteel aan een alternatief zomeraanbod om de jeugd een aangename zomer te bezorgen. Het nieuwe speelplein in het Prins Mauritspark vormt een waardevolle toevoeging en zal volgens burgemeester Geert Vanden Broucke voor heel wat speelplezier zorgen.

“Het piratenschip moedigt kinderen tussen 2 en 12 jaar oud aan om lang te spelen, en het is trouwens ook toegankelijk voor andersvaliden. Er zullen veel klimmogelijkheden zijn en kinderen zullen nog meer dingen ontdekken om zich te amuseren.”

Aantrekken jonge gezinnen

Het stadsbestuur investeert de laatste jaren volop in speeltuigen voor jongere kinderen. Voor de bouw van het nieuwe speelplein maakt de Stad maar liefst 56.000 euro vrij. Volgens schepen van Jeugd Bert Gunst is de aanwezigheid van jeugdvoorzieningen essentieel om Nieuwpoort aantrekkelijk te maken voor gezinnen.

“Vrijetijdsinfrastructuur is onmisbaar om een sterk kind- en jongerengericht beleid uit te bouwen. Hiermee zullen we meer jonge gezinnen naar onze stad aantrekken. Dit zal ongetwijfeld resulteren in een meer levendige stadsdynamiek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier