Kinderen rijden in Sint-Andriesziekenhuis met elektrische mini-auto richting operatiekwartier

Het ziekenhuis beschikt over twee wagentjes.© gf
Het ziekenhuis beschikt over twee wagentjes.© gf
Redactie KW

Kinderen mogen in het Sint-Andriesziekenhuis vanaf nu met een elektrische mini-auto naar de operatiekamer rijden. Een groot succes, want met deze kindvriendelijke aanpak vertrekken ze enthousiast naar het operatiekwartier. Dankzij een samenwerking met Automobilia uit Tielt beschikt het ziekenhuis sinds kort over enkele charmante mini-Volvo’s.

Voor veel kinderen is een operatie een angstaanjagende gebeurtenis. De beste manier om die angst weg te nemen is afleiding van wat te gebeuren staat. En hoe kan dat beter dan met een leuk gadget? Het concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en is ook bij ons een schot in de roos. Met een elektrische mini-auto de operatiekamer binnenrijden blijkt bijzonder goed te werken om de angst voor en stress door de komende operatie te verminderen.

Minder stress, sneller genezen

Ook in het Sint-Andriesziekenhuis staan er vanaf nu mini-auto’s ter beschikking van de kinderen. Matthijs Samyn, verpleegkundig en paramedisch directeur: “Onze voornaamste doelstelling met deze autootjes is de beleving voor kinderen zo aangenaam en positief mogelijk te maken. Een ziekenhuis hoeft geen plaats te zijn om angst voor te hebben. We willen hier volop op inzetten.”

“Ook de virtual reality bril die op de kinderafdeling gebruikt wordt voor bloedafnames dient hetzelfde doel. Bovendien is het zo dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het voorkomen van angst en stress voor een snellere genezing en minder trauma’s zorgt.”

Steentje bijdragen

Dankzij een samenwerking met de Volvo-groep Automobilia uit Tielt kunnen de kinderen met een charmante mini-Volvo door de gangen van het ziekenhuis rijden en de operatiekamer binnenrijden. Maria Mortier (Automobilia): “Vanuit Volvo werken we met verschillende bedrijven en organisaties in West-Vlaanderen samen. We leveren bijvoorbeeld ook de wagens voor de MUG. Toen de vraag om mini-auto’s kwam vanuit het Sint-Andriesziekenhuis, gingen we daar maar al te graag op in. Zo kunnen we mee ons steentje bijdragen om het ziekenhuisverblijf van kinderen zo fijn mogelijk te laten verlopen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.