Kinderen kunnen opnieuw dansen na blokperiode in Zonnebeke

Er was heel wat te doen deze week over het al dan niet doorgaan van de danslessen van dansschool Donatha in Zonnebeke. Na een gesprek met het gemeentebestuur lijkt een oplossing in zicht.

OC ’t Zonnerad.© gf
OC ’t Zonnerad.© gf

Door de coronacrisis zijn alle ontmoetingscentra gesloten in Zonnebeke . “Dansschool Donatha maakt voor haar lessen gebruik van OC ’t Zonnerad maar dat is nu open voor studerende studenten,” zegt schepen Jan Vandoolaeghe. “We geven les in niet minder dan tien gemeenten”, antwoordt Donatha Vlaminck van de gelijknamige dansschool. ”In de andere gemeenten is er geen probleem, enkel in Zonnebeke. Een uurtje les op dinsdagavond moet toch lukken?

Het was Koen Descheemaeker ( N-VA) die het probleem op vraag van de ouders aankaartte. “De dansschool mag wettelijk gezien probleemloos danslessen organiseren voor kinderen onder de 12 jaar, zowel in gemeentelijke zalen en sporthallen als in turnzalen van scholen. De overheid moedigt beweging zelfs aan.” Schepen Jan Vandoolaeghe (# Team8980) stelde de sporthal voor maar de dansschool vond het niet opportuun en ook de turnzaal van de gemeenteschool lijkt volgens de schepen in deze coronatijden niet goed.

Constructief gesprek

Woensdagvoormiddag had een gesprek plaats tussen de dansschool en het gemeentebestuur, vertegenwoordigd door burgemeester Dirk Sioen en schepen Jan Vandoolaeghe. “Het was een constructief gesprek en ik voelde dat het bestuur achter ons stond. Ze willen helpen en zo vlug mogelijk voor een oplossing zorgen. Ze dachten zelfs aan het gebruik van de kerk na navraag bij de provincie en de kerkraad”, zegt Donatha.

Pastoor Patrick Tourlouse wilde geen commentaar kwijt maar gaf wel mee dat aan hem niets werd gevraagd. Zowel burgemeester en schepen Jan Vandoolaeghe waren positief na het gesprek . “We zijn er uit geraakt en de kinderen zullen opnieuw kunnen dansen in ’t Zonnerad na het afsluiten van de blokperiode op 23 januari. Nog een klein beetje geduld dus.

Koen Descheemaeker betreurt dat er geen onmiddellijke oplossing, die volgens hem perfect mogelijk was , uit de bus is gekomen. “In de kerk kunnen dansen, zou super zijn, maar het belangrijkste is dat de kinderen hun dansuurtje krijgen want ze kijken er naar uit. We willen zo rap mogelijk opnieuw aan de slag” besluit Donatha Vlaminck. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.