Kinderen kunnen komen sporten in Meense kooi

Woensdagavond werd op het Vredesplein de sportkooi geopend in het bijzijn van enkele omwonenden. We zien op de foto schepen Herman Ponnet, schepen Patrick Roose, Alain Fernaut, Ingrid Bruggeman, Mathieu Kazadi, burgemeester Eddy Lust, stadssecretaris Eric Algoed en Justine Lobbens van de Jeugd- en Sportdienst. © WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Sportievelingen of liefhebbers van balsporten kunnen sinds deze week terecht in de fonkelnieuwe sportkooien op het Vredesplein. Die werden al langer aangekondigd maar werden woensdag officieel geopend. “Als de nood ook elders in de stad opduikt, kunnen we extra exemplaren zeker overwegen.”

Het zorgde voor een kleine storm, toen het stadsbestuur enige tijd geleden besloot om de sportinfrastructuur op het Vredesplein te verwijderen. “Er is geen plaats meer voor de jeugd”, klonk het bij de jonge gasten. Het stadsbestuur gaf aan dat het tijd was voor iets nieuws.

Geen loze belofte zo blijkt, want deze week werden nieuwe en robuuste sportkooien officieel in gebruik genomen. “Mensen laten bewegen en mensen laten samenkomen, het is een van de prioriteiten die we in onze beleidsnota hebben opgenomen” horen we bij Herman Ponnet, SP.A-schepen van Sport. “De infrastructuur hier op het Vredesplein was compleet verouderd. Daarom besloten we meteen in te grijpen en te investeren in nieuw en hoogwaardig materiaal.”

Veilig spelen

Het kostenplaatje van de nieuwe sportkooien – goed voor zo’n 27.000 euro – zat de noodzakelijk investering niet in de weg. “Niet alleen moet het materiaal tegen een stootje kunnen, kinderen moeten er ook veilig kunnen spelen. Daarnaast zorgt het meteen ook voor een goed gevoel op het plein. Het sportveld is volledig omheind zodat jongeren er voluit kunnen spelen en sporten, terwijl buurtbewoners in alle rust op een bankje kunnen zitten.”

Burgemeester Eddy Lust (Open VLD) pikt hierop in. “We hebben het nooit onder stoelen of banken gestoken dat we van Menen opnieuw een belevingsstad willen maken. Dit project toont dan ook aan dat we hier massaal op inzetten. Ieder pleintje moet terug een centrale rol in het leven van de bewoners krijgen.”

Of we deze kooien ook nog op andere plaatsen in Menen zullen zien verschijnen, daar kan ik nu nog geen concrete antwoorden op geven“, aldus schepen Ponnet nog. “Als stadsbestuur moeten we werk maken van de noden van onze inwoners. Merken we dat de nood voor een tweede, dergelijke opstelling er is dan zullen we niet aarzelen dit als oplossing naar voren te schuiven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier