Kinderen knutselen voor rusthuisbewoners

De leerlingen uit de diverse klassen knutselden werkjes voor de bewoners van het Westrozebeekse woonzorgcentrum.© (foto Jos)
De leerlingen uit de diverse klassen knutselden werkjes voor de bewoners van het Westrozebeekse woonzorgcentrum.© (foto Jos)
Redactie KW

In het kader van ‘De Warmste Week’ knutselden de leerlingen van de afdeling Vijfwegen van Vrije Basisschool De Brug! werkjes voor de bewoners van het Westrozebeekse woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Ter Westroze.

“De leerlingen van de derde graad zetten normaal elk jaar hun schouders onder een actie voor ‘De Warmste Week’”, legt juf Ine Metsu van het 5de en het 6de leerjaar uit. “ Elk schooljaar kijken de vijfde- en zesdeklassers weer uit naar de verkoop van donuts , warme chocolademelk en knutselwerkjes die door alle leerlingen gemaakt worden. Door corona konden deze acties dit jaar niet plaastvinden.”

Warm gebaar

“De leerlingen waren erg teleurgesteld”, gaat juf Ine verder. “De leerkrachten gingen op zoek naar een alternatief. Dat vonden we uiteindelijk bij de bewoners van het Westrozebeekse woonzorgcentrum. Twee jaar geleden trok ik met de derde graad naar het rusthuis om er samen met een aantal bewoners een project in verband met de oorlog uit te werken . De bewoners waren toen heel blij en dankbaar.”

“Toen we met de leerkrachten nadachten over een warm gebaar, dacht ik meteen terug aan de bewoners van het woonzorgcentrum. Het zou fijn zijn om hen in deze donkere en koude dagen een hart onder de riem te steken. Elke graad knutselde voor de rusthuisbewoners een mooi werkje ineen.”

Strijkparels

“De peuters en het eerste kleuter maakten een dennenboompje. De tweede en derde kleuterklassen zorgden voor een hangertje voor in de kerstboom. De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar knutselden een hartje uit strijkparels ineen, terwijl de kinderen van het derde en vierde leerjaar een warm mutsje voor in de kerstboom maakten. Het vijfde en zesde leerjaar zorgden voor een blik van waardering met een lieve kerstboodschap. De werkjes werden afgegeven aan het onthaal van het woonzorgcentrum. Het personeel zal ons foto’s bezorgen zodat de leerlingen kunnen vaststellen hoe blij en dankbaar de rusthuisbewoners zijn .” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.