Kinderen blazen lichtjes van vrijheidsboom aan in Izegem

De Sint mocht samen met de Izegemse kinderen de lichtjes van de vrijheidsboom aanleggen. © foto Frank
Redactie KW

“Er zijn duizenden brave kinderen in Izegem”, zei Sinterklaas zondagnamiddag op de Melkmarkt in Izegem. “Voor elk lichtje in de vrijheidsboom eentje.” Het is een jaarlijkse traditie dat de Sint de lichtjes in de bewuste boom mag aansteken. Dit keer liet hij de kinderen ze op gang blazen.

Met het aansteken van de duizenden lichtjes in de vredesboom op de Melkmarkt is de eindejaarsperiode in Izegem helemaal ingezet. Sinterklaas, die tot voor kort nog in kasteel Wallemote tijdelijk onderdak gevonden had, vond vooraleer hij overal de laatste pakjes brengt en terug naar Spanje reist, nog even de tijd om de duizenden lichtjes van de vrijheidsboom te doen oplichten. Hij riep daarvoor de hulp in van de kinderen. Ze mochten aftellen en allemaal richting de boom blazen. De oh’s en ah’s waren vervolgens niet uit de lucht toen de boom helemaal oplichtte.

Warme chocolademelk

Vooraleer het zover was, vertelde de Sint nog enkele verhaaltjes en haalde hij anekdotes op. En ook in Izegem zijn er blijkbaar geen stoute kinderen. “Voor elk braaf kind is er één lichtje in de boom”, wist de Sint. Het moeten er dus duizenden zijn. Na afloop werd het jonge volkje nog op warme chocolademelk getrakteerd. De lichtjes, intussen allemaal zuinige led-exemplaren, blijven tot na nieuwjaar branden.

(MI/foto-video Frank)

https://www.youtube.com/watch?v=4oD0YVTjxnk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier