Kinderen bezorgen honderden attenties voor bewoners van zorgcentra in Harelbeke

Sybille Demeyere, Lynn Callewaert en Marleen Van Wynsberghe overhandigden de geschenkjes. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Kinderen van Vrije Basisschool De Wingerd uit Bavikhove bezorgden honderden kaartjes, tekeningen, bloemetjes en attenties voor de bewoners van Ceder aan de Leie en De Vlinder, de woonzorgcentra van Zorgbedrijf Harelbeke.

Momenteel staan vooral de vele preventieve maatregelen tegen het coronavirus in het daglicht. “Maar er ontstaan ook heel wat mooie initiatieven. Zo maakte de vrije basisschool De Wingerd uit Bavikhove tekeningen en kaartjes voor alle bewonersvan de woonzorgcentra. Hartverwarmend”, aldus Sybille Demeyere als verantwoordelijke communicatie en planning.

Een doos met attenties.
Een doos met attenties.© LO

“Je ziet de senioren opfleuren als er iets gebeurt. De zorgverleners doen veel moeite om hen bezig te houden. Zo’n overhandiging van die vele geschenkjes en attenties is voor hen een welkome afleiding”, zegt schepen van Sociale zaken Lynn Callewaert.

De bewoners waren opgetogen.
De bewoners waren opgetogen.© Sybille Demeyere

Vrijwilliger Marleen Van Wynsberghe mocht de pakjes overhandigen. “Ik heb het voorstel gedaan aan directeur Veronique Patteeuw van de Wingerd om iets te doen voor de senioren. Momenteel zitten in de basisschool zeven kinderen in de opvang en die waren zeer enthousiast om tekeningen, beeldjes, brieven en bloemetjes te maken“, vertelt Marleen. “Ik heb een eerste lading geschenkjes opgehaald en die 72 uur ‘in quarantaine’ geplaatst in mijn tuinhuis om het virus geen kans te geven. Later volgt een tweede lading.”

Familieleden die wasgoed brengen of afhalen naar het woonzorgcentrum, gaven tegelijk brieven en cadeautjes af. “En zo helpen ze elkaar allemaal samen om deze crisis goed door te komen.”

Kinderen bezorgen honderden attenties voor bewoners van zorgcentra in Harelbeke
© Sybille Demeyere

“Met het coördinatiecomité zetten wij dagelijks de nieuwe richtlijnen vanuit de overheid om in de praktijk, dit in het belang van de gezondheid van onze bewoners en medewerkers. Dat vraagt heel wat flexibiliteit van onze medewerkers. Bij al die praktische regelingen denken we ook steeds na over hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze bewoners zich goed blijven voelen in deze nieuwe omstandigheden. Nu onze bewoners geen bezoekjes meer mogen ontvangen, is warme zorg belangrijker dan ooit. Ik ben dan ook heel trots dat onze medewerkers alles op alles zetten om de bewoners in de watten te leggen en dat we ook kunnen rekenen op zulke mooie initiatieven van vrijwilligers“, aldus Lynn Callewaert, schepen van Sociale zaken en voorzitter van de raad van bestuur van het Zorgbedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier