Kinderen baas op Zotte Zondag in Izegem

V.l.n.r. Marlien Vervaeck, Raf Cortvriendt en Sjomara Derck: "Niemand hoeft zich te vervelen tijdens het pinksterweekend." (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

Op Pinksteren zijn kinderen baas op het terrein van Sabbe-Dubaere en dat tijdens Zotte Zondag. De dag na het festival Waanzin Open Air is het de beurt aan de kinderen om zich uit te leven. Alle registers worden opgetrokken en jong en oud is welkom om helemaal gratis plezier te komen maken.

Het wordt dit jaar tijdens het pinksterweekend gezellig druk op het terrein van Sabbe-Dubaere in de Prins-Albertlaan 27. Op zaterdagavond 19 mei is er Waanzin Open Air en daags nadien strijkt Zotte Zondag neer op de site. “Op Waanzin Open Air verwachten we heel wat feestvierders die van muziek willen genieten. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom”, legt Marlien Vervaeck van Ultim Events uit.

“Er zijn drie stages voorzien die elk hun eigen genre zullen hebben. De stagehosts zijn Retro Empire, Versuz en Feathers. Tickets voor het event zijn te koop in alle Brooklynwinkels, in ‘t Baguetje in Izegem en online via de site www.waanzinopenair.be. Voor een ‘regular ticket’ betaal je 25 euro, wie het iets exclusiever wil, kan een vipticket krijgen voor 75 euro, daarvoor krijg je inderdaad heel wat extraatjes.”

Zotte Zondag wordt voor het eerst georganiseerd in Izegem. Het concept is eenvoudig: het de kinderen eens helemaal naar hun zin maken. “We wilden heel graag een event op poten zetten waarbij kinderen centraal staan”, vertelt Marlien. “Omdat het terrein van Sabbe-Dubaere op zaterdag al ingepalmd wordt door Waanzin Open Air, besloten we om optimaal van de faciliteiten gebruik te maken en de zondag daarop om te dopen tot Zotte Zondag.”

Lasershooting

De organisatie van beide evenementen is in handen van Ultim Events, een evenementenbureau uit Brugge, en de vzw 50-50 uit Izegem. “We proberen echt alles uit de kast te halen om het de kinderen naar hun zin te maken. Daarbij hebben we vooral kinderen tot 12 jaar voor ogen, al zullen de jongeren en volwassenen zich zeker ook niet vervelen. Er is voor elk wat wils op onze familiedag, we zorgen voor een gevarieerd programma”, weet Marlien. “Er zijn twee kindershows door kinderanimatie Sjo-Bizz en tussendoor is er een poppentheater van Jan Klaassen & Katrijn. Wie zich wil laten verrassen kan dat in de goochelshow. Clowns en steltenlopers zullen voor het nodige entertainment zorgen en ook voor de avonturiers zal er heel wat te beleven vallen.”

“Wie wil kan zich uitleven op springkastelen, er is een hindernissenparcours, er wordt kinderzumba gegeven en ook een workshop lasershooting staat op het programma. Een erg diverse middag boordevol activiteiten dus. Er zal een vaste planning zijn voor alle shows terwijl de andere aangeboden activiteiten dan weer doorlopend plaatsvinden.”

Foodtrucks

Op Zotte Zondag kan er vanaf 14 uur naar hartenlust gespeeld en geravot worden, maar daar krijg je natuurlijk ook honger en dorst van. “We hebben ook gedacht aan de innerlijke mens. Er zullen tal van foodtrucks op het terrein staan die heel wat lekkers in petto hebben. Denk maar aan ijsjes, suikerspinnen, wafels en pannenkoeken, maar ook voor pasta, frietjes en burgers ben je aan het juiste adres. En daar hoort ook het juiste drankje bij. We hebben een assortiment koude en warme dranken en dat allemaal tegen democratische prijzen.”

“We zorgen ervoor dat kinderen niet met lege handen naar huis gaan”

“Het is altijd plezant om ook een streepje muziek te hebben en daar zorgen Audiovibes voor, zij hebben een dj-set die de nodige sfeer zal brengen op het terrein. We proberen er echt een onvergetelijk event van te maken en we zorgen dat de kinderen niet met lege handen naar huis gaan”, oppert Marlien. “Wie wil kan een glittertattoo laten zetten of je kan je laten schminken.”

Zotte Zondag is er voor het eerst, maar als deze editie meevalt, dan wordt het misschien een jaarlijkse traditie. “We hopen natuurlijk op stralend weer en dan komt de rest vanzelf wel. Mocht het weer echt niet meezitten, dan kunnen we gebruik maken van de loods op het terrein. Iedereen is meer dan welkom om een kijkje te komen nemen en de toegang is helemaal gratis! Bezoekers die met de auto komen, kunnen terecht op de parking van de Colruyt. Die zal voor de gelegenheid opengesteld worden voor het publiek van Zotte Zondag. We hopen op een pak bezoekers!”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier