Kinderdorp en optredens zorgen voor volksfeest op Ons Dorp

De leden van wijkcomité Ons Dorp met vlnr. Hendrik Nuytten, Christian Honraedt, Stephane Trachez, Gino Claus en Conny Grouwet. Rica Werbrouck en Mario Louage ontbreken. © CB
Redactie KW

Wijk Ons Dorp maakt zich stilaan op voor de absolute hoogdag van het jaar. Op donderdag 15 augustus organiseert wijkcomité Ons Dorp immers de jaarlijks drukbezochte braderie en rommelmarkt. Met gratis optredens, een kinderdorp en foodtrucks hoopt voorzitter Gino Claus opnieuw veel volk op de been te krijgen.

Door Carlos Berghman

De marktkramers vatten tussen 8 uur en 16.30 uur post langs de Guido Gezellelaan en de Volkslaan, terwijl de rommelmarkt zich uitstrekt over de Verbroederingsstraat, Volhardingsstraat, Onderwijsstraat, Minneplein en Onderwijsplein. “Daarnaast hebben we ook een feestelijk en muzikaal programma in elkaar gebokst met voor elk wat wils”, vertelt voorzitter Gino Claus van het wijkcomité.

“Aan basisschool De Duizendpoot op het Onderwijsplein zijn er de hele dag door optredens op het grote podium. De dansers van dansschool Love 2 Dance beginnen er al aan om 9.30 uur, om 14 uur keren ze nog eens terug. Angelo Martinez treedt om 10.45 uur op, gevolgd door Marco Rossi om 11.45 uur en het zangduo Kevin & Romina om 13 uur. De honger en dorst stillen kan aan een van de foodtrucks die aan het plein opgesteld staan”, aldus Gino.

Springkastelen

Het jaarlijkse volksfestijn op wijk Ons Dorp moet ook een leuk kinderfeest worden. “We hopen heel veel kinderen te mogen verwelkomen op een van de springkastelen in ons kinderdorp op het Volksplein”, zegt Gino. “Bij Bellekes Feestfabriekje kan iedereen terecht voor een superorigineel en leuk kapsel en ook ballonnenclown Mario staat garant voor heel wat kindervreugde. Voor kermisplezier kan de jeugd terecht op het Vrijheidsplein.”

Even verderop in de Geluwestraat ten slotte zijn er in het cultuurhuis Sculpta tussen 10 en 15 uur gratis optredens van Blue Boy, zangeres Martine, Jeanine, Benito, Cecile, Dick Presley, Fré en Guillaume.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier