Kinderdagverblijf nodigt alle kindjes van de voorbije tien jaar uit

Tamara Vermet en Glenn Pauwaert tussen hun sloebertjes. © foto MG

Tamara Vermet en Glenn Pauwaert hebben alle ‘Sloebertjes’ die ze de voorbije tien jaar hielpen grootbrengen, uitgenodigd voor een gezellige avond in De Speelplekke in Diksmuide. “Het was leuk om de kinderen terug te zien. We hebben er een heel plezante avond van gemaakt”, glimlacht dagmoeder Tamara die met haar partner Glenn kinderopvang De Sloebertjes runt in de Populiereweg in Bovekerke.

Ruim tien jaar geleden was Tamara Vermet (43) zwanger van dochtertje Hailey (10). Het eerste kindje van haar en haar partner Glenn Pauwaert (53). “Wij vormen een nieuw samengesteld gezin. Glenn had toen al twee dochters en ikzelf ook: Angie (21) en Caitly (18). Ondertussen hebben we na Hailey nog twee kinderen gekregen: Bradley (9) en Ashley (4)”, begint Tamara haar verhaal.

“Glenn en ik werkten tien jaar geleden allebei in het weekend in Daikin, een bedrijf in Oostende. Maar kinderen groot brengen als je allebei in het weekend moet werken: dat lukt haast niet of het is toch verre van ideaal. Daarom hebben we toen beslist dat ik dagmoeder zou worden en dat Glenn zou blijven werken bij Daikin. En tot op vandaag heb ik me die beslissing nog niet beklaagd, want ik werk heel graag met kindjes. Ik wou vroeger eigenlijk kleuterleidster worden, maar ik zag het niet zitten om tien jaar geleden terug naar school te gaan. Maar mijn job als dagmoeder ligt daarvan in het verlengde. Ik ben zeer blij dat ik met kinderen mag werken.” Tamara zorgde aanvankelijk alleen voor haar Sloebertjes in de kinderopvang bij haar thuis in de Populiereweg. “Ik mocht toen voor acht kindjes zorgen, maar het aantal aanvragen was groter. Toen heeft Glenn beslist om ook mee te werken en zo mochten we vanaf dan 11 Sloebertjes opvangen.”

Tandem

Tamara en Glenn vormen een ideale tandem. “De kinderopvang is bij ons thuis, maar is eigenlijk zo goed als afgesloten van onze woning. Glenn en ik hebben allebei onze taken. Glenn staat in voor de voeding en helpt waar hij kan. Ik hou me vooral bezig met de kindjes: hen verzorgen, met hen spelen, knutselen, knuffelen… Wij vinden het heel belangrijk dat de kindjes hier de warmte en genegenheid kunnen voelen die ze ook thuis voelen bij hun ouders.”

Om de mijlpaal van tien jaar De Sloebertjes te vieren, organiseerden Tamara en Glenn een feestje voor al hun Sloebertjes in binnenspeeltuin De Speelplekke in Diksmuide. “De voorbije tien jaar hebben we 53 kindjes opgevangen hier bij ons thuis en die hebben allemaal een uitnodiging ontvangen. Niet iedereen is gekomen, maar er waren toch ruim in de dertig kindjes. Het was een heel blij weerzien voor de kindjes, hun ouders en zeker ook voor ons. We prijzen ons gelukkig dat we al tien jaar zulke goeie band kunnen ontwikkelen met kinderen en ook met hun ouders. De appreciatie die we van hen krijgen doet deugd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier