Kinderdagverblijf KIDZ Leon opent de deuren voor achttien kinderen tussen 0 en 3 jaar

Verschillende partijen zijn dolblij met de opening van het kinderdagverblijf Kidz Léon in Moorslede. (foto JS)© Jan Stragier
Verschillende partijen zijn dolblij met de opening van het kinderdagverblijf Kidz Léon in Moorslede. (foto JS)© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Kinderdagverblijf KIDZ Leon opende de deuren langs de Roeselaarsestraat in Moorslede. Vrijdagavond werd de nieuwe kinderopvang officieel geopend. “KIDZ Leon lost een deel van de nood op, maar we gaan nog op zoek naar een andere plaats voor een kinderopvang.”

De voorbije maanden werd een pand langs de Roeselaarsestraat in Moorslede, waar vroeger een apotheek in ondergebracht was, verbouwd tot een nieuw kinderdagverblijf. Vrijdagavond werd KIDZ Leon officieel ingehuldigd in het bijzijn van het Moorsleedse gemeentebestuur en medewerkers van het Roeselaarse Zorgbedrijf Motena.

We zoeken nog naar een nieuwe kinderopvang- locatie in Dadizele

“Een kinderdagverblijf waarin er ook binnen veel licht is. We beschikken ook over een tuin. De werken verliepen wonderwel. In enkele maanden werden de verbouwingen doorgevoerd. Ik vind het vooral een meerwaarde dat het kinderdagverblijf uit enkel een gelijkvloers bestaat”, aldus schepen Benedikt Vallaey (STERK).

Leon Vaillant

Het nieuwe kinderdagverblijf staat in teken van de natuur. Het gemeentebestuur en KIDZ Motena lieten zich inspireren door de natuurwetenschapper Leon Vaillant. Zo vallen bijvoorbeeld de verschillende afbeeldingen van dino’s op.

“We proberen zoveel mogelijk elementen uit de natuur hier in het kinderdagverblijf te verwerken”, aldus Karen Van den Bossche van dienst kinderopvang van Motena. Voor het Roeselaarse zorgbedrijf is het de tweede keer dat ze buiten de Roeselaarse grenzen treden. Ook in Lichtervelde werd reeds een kinderopvang opgestart in samenwerking met Motena.

“Andere geïnteresseerden gemeenten mogen zich zeker tot ons wenden.” De drie onthaalouders zullen in Moorslede voor achttien baby’s en peuters van 0-3 jaar kunnen zorgen.

honger niet gestild

Het Moorsleedse gemeentebestuur is blij met de realisatie van dit project, maar de honger naar extra kinderdagverblijfinitiatieven is nog niet gestild. “De afgelopen jaren werd duidelijk dat er een tekort was aan kinderopvanginitiatieven in onze gemeente. De nood is door de komst van KIDZ Leon gedeeltelijk opgevangen, maar we zoeken momenteel ook nog naar een nieuwe kinderopvanglocatie in Dadizele”, aldus schepen Benedikt Vallaey.

Info: Momenteel zijn er nog enkele plaatsjes vrij. Ouders kunnen voor verdere info terecht bij kidzonthaalouders@motena.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier