Kinderdagopvang Hocus Pocus uit Roeselare heropent anderhalve maand na brand al opnieuw

Zo zag Hocus Pocus er een kleine twee maanden geleden uit. Ondertussen is er opnieuw kinderopvang mogelijk op het gelijkvloers. (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Dankzij hard werken is er sinds vanochtend opnieuw opvang mogelijk in kinderopvang Hocus Pocus in de Vierwegstraat.

Halfweg oktober woedde er een hevige brand in kinderopvang Hocus Pocus in de Vierwegstraat in Roeselare. De benedenverdieping werd grotendeels vernield en ook aan de bovenverdieping was er heel wat schade. “Vrij snel vonden we een plossing in gebouwen van het Gemeenschapsonderwijs in de Hugo Verrieststraat, waar we een groot deel van de kinderen konden opvangen”, vertelt Linde Absillis.

“Maar we staken meteen ook de handen uit de mouwen om zo snel mogelijk opnieuw in onze oorspronkelijke vestiging terecht te kunnen. De eerste werkdag van januari was ons streefdoel en dat is gelukt”, klinkt het opgelucht. “De benedenverdieping is helemaal klaar en opgefrist om kinderen te ontvangen. We doen er nu alles aan om ook de eerste verdieping klaar te krijgen, hiervoor mikken we op april. Vele helpende handen maakten deze schier onmogelijke opdracht mogelijk en daar zijn we heel tevreden over.”

(TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier