Kinderburgemeester van Izegem trouwt zijn eigen ouders

© Frank Meurisse
Redactie KW

Voor de tweede keer in één week tijd liep de trouwzaal van het Izegemse stadhuis nokvol voor een huwelijk. Nadat vorige vrijdag Gunther Levi er in het huwelijk stapte, was het nu kinderburgemeester Joey Huysentruyt die druk door de media gevolgd werd en wel omdat hij het huwelijk van zijn eigen ouders mocht voltrekken.

Vorig jaar kreeg de toen regerende kinderburgemeester Zeno Kerckhof de kans om samen met de toenmalige schepen van Jeugd Caroline Maertens een trouw in te huldigen. Een leuke en leerrijke ervaring. Ook voor de huidige kinderburgemeester Joey Huysentruyt (12) werd uitgekeken naar zo’n plechtigheid. Het werd nog een stuk leuker toen hij zijn eigenlijk ouders in de echt mocht verbinden, aan de zijde van huidig schepen van Jeugd Lothar Feys en ambtenaar Christine Leenknecht van burgerlijke stand.

Kinderburgemeester van Izegem trouwt zijn eigen ouders
© Frank Meurisse

“Beter laat dan nooit”, sprak Joey zijn ouders Jimmy Huysentruyt en Sofie Vandromme toe tijdens de opening van de plechtigheid. Het kersverse echtpaar was immers al 18 jaar samen. “Eigenlijk wilden we al langer trouwen. Nu Joey kinderburgemeester is, lijkt ons dat het geknipte moment”, zegt zijn mama.

De jonge burgemeester kweet zich perfect van zijn taak. Van zenuwen was geen enkel spoor. Na de plechtigheid volgde nog een receptie op het stadhuis en werd daarna in familieverband verder gefeest.

(MI-foto’s Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier