Kinderboerderij De Pluimhoeve in Koekelare krijgt er tuincentrum bij

Bea Deryckere en Eric Van Damme.©GINO COGHE Foto Coghe
Bea Deryckere en Eric Van Damme.©GINO COGHE Foto Coghe
Bieke Cobbaert

Kinderboerderij De Pluimhoeve in Koekelare opende nog geen twee jaar geleden de deuren in de voormalige Koekelaarse Paardenmelkerij in de Catstraat. Zaakvoerders Bea Deryckere en Eric Van Damme hadden de maanden ervoor keihard gewerkt om de hoeve om te toveren tot een volwaardige kinderboerderij.

“We openden in het paasweekend, op 20 april 2019”, beginnen de uitbaters. “Nog geen 11 maanden later mochten we onze kinderboerderij met cafetaria sluiten door de coronacrisis. Ondertussen zijn we al meer dan een jaar gesloten. Zelfs afgelopen zomer konden we niet heropenen, de regels waren daarvoor te streng en onhaalbaar voor ons.”

Rik’s Quality Plants

Omdat de coronacrisis wellicht nog even zal duren én omdat Eric bakken ervaring heeft met alles wat met de tuin, bloemen en planten te maken heeft, start hij nu Rik’s Quality Plants op de kinderboerderij. Eric baatte vroeger een gelijknamig tuincentrum uit in Wijnendale, voor hij met zijn gezin naar Koekelare verhuisde.

“We openen een volwaardig tuincentrum”, vervolgt Eric. “In ons aanbod vind je kamerplanten, fruitbomen, bloemen, vaste planten, planten voor in de moestuin, kruiden, decoratie-artikelen, wenskaarten, klein tuinmateriaal, dierenvoeding, losse aarde, compost en nog zoveel meer. Ik sta iedereen graag bij met het nodige advies.”

Open op paasmaandag

Rik’s Quality Plants is elke dag open van 9 tot 20 uur, behalve op maandag. “Op paasmaandag maken we een uitzondering en zijn we wél open. Wanneer het opnieuw mogelijk is, zullen we de kinderboerderij uiteraard weer openen voor het publiek. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.