Kinderboerderij Bokkeslot organiseert voor het eerst Festival Bokal in Deerlijk

Redactie KW

Kinderboerderij Bokkeslot organiseert op woensdag 14 en donderdag 15 augustus de eerste uitgave van Festival Bokal. Twee dagen lang kan je er ‘tussen de dieren’ de benen strekken en genieten van lokale muziek, lekkernijen en entertainment.

Zoveel jaar na de start bruist kinderboerderij Bokkeslot nog altijd van dynamiek en enthousiasme. Vele duizenden kinderen vinden jaarlijks de weg naar de kinderboerderij van boer Willem Labeeuw en zijn medewerkers aan de Tapuitstraat. “Er is veel geëvolueerd maar onze basisdoelstellingen blijven behouden”, stelt Willem Labeeuw.

Een extra troef is onze originele eetervaring waaronder maaltijden in unieke verpakkingen…bokalen natuurlijk

“Het Bokkeslot wil in eerste instantie een doeboerderij zijn. We willen de kinderen op een speelse en educatieve manier in contact brengen met het landbouwleven. Het aanbod is heel uiteenlopend: boerderijkampen, knuffelhol voor de kleuters, zelfoogstboerderij… Tijdens de zomermaanden hebben we de handen vol met onze boerderijkampen. We hebben een brede waaier van doe-activiteiten voor groepen.”

“Het belangrijkste gegeven blijft dat de kinderen zelf aan het werk zijn om alles klaar te maken en ervaringen te verwerken. Voederen, reinigen van de stallen, bieten halen, hooi en stro dragen, gras plukken en nog veel dingen meer. Tijdens het werkjaar staan ook tal van activiteiten op het programma: de bloemetjesverkoop, de openkijkdagen,…

Enkele enthousiastelingen vonden dat het nog niet genoeg was, staken de koppen bij elkaar en na veel sessies brainstormen is de eerste editie van Festival Bokal een feit. Het festival wordt georganiseerd door en voor de vzw Kinderboerderij Bokkeslot.”

Nadruk op lokaal

“Met ons festival op een buitengewone locatie hopen we zowel de jeugd, jongvolwassenen als gezinnen te bereiken. Kinderboerderij Bokkeslot zet met het zelfoogstproject in op duurzame en lokale producten. Ook hier willen we dit naar buiten dragen. Onze focus ligt daarom op lokale producten en artiesten. Een extra troef is onze originele eetervaring waaronder maaltijden in unieke verpakkingen… bokalen natuurlijk.”

“Er zijn twee locaties voorzien zodat we een vlot verloop kunnen garanderen: het hoofdpodium (The Meadow) en een sfeervol plaatsje op de boerderij (The Open Air). L. I. N. A. R. D. geeft op woensdag 14 augustus om 17.30 uur het startschot. Daarna is het de beurt aan Romanie. Neander, de groep met onder meer Marino Dendooven en Nikolaas Debusschere, staat om 20 uur op het podium. Neander zingt over gewone dingen die dan toch soms bijzonder blijken. De groep stond in de finale van de Nekka wedstrijd 2018 en behaalde er naast de tweede plaats ook de publieksprijs. Na een optreden van Wise Man wordt er afgesloten met A Murder in Mississipi.”

Muziek troef

“Op donderdag 15 augustus starten we om 10.30 met een aperitiefconcert of een ontbijtconcert als je wil, dat wordt opgeluisterd door de Barius Hopeless Band (blues). Om 13.30 uur hervatten we met Satellite Suzy. De optredens volgen elkaar in snel tempo op: Safran (15.15 uur), Tars (16.30 uur), Jack in the Box (17.45 uur), Gesman (19 uur) en The Happy Suspended (20.15 uur). Festival Bokal wordt vanaf 22 uur afgesloten door Zinger. De band van Pieter Deknudt won in 2015 De Nieuwe Lichting van StuBru en staat nu vooral bekend als de bezieler van Reveil.”

Tickets voor Festival Lokal kosten in voorverkoop 14 euro voor de woensdag en 20 euro voor de donderdag. De dag zelf betaal je respectievelijk 18 en 26 euro. Voor een combiticket betaal je 27 of 35 euro. Er is gratis toegang voor kinderen en jongeren tot en met 14 jaar en er zijn speciale regelingen voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Er is ook een camping voorzien. Alle info en afspraken hieromtrent zijn te vinden op de website van Festival Bokal. (Rik Devos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier