Kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk verliest 42 dieren door preventieve slachting

Boer Willem in betere tijden samen met een groep kleuters tijdens hun bezoek bij de kippen.© MVD
Boer Willem in betere tijden samen met een groep kleuters tijdens hun bezoek bij de kippen.© MVD
Redactie KW

Door de vogelgriep die een groot kalkoenbedrijf in de Tapuitstraat te Deerlijk trof, werd ook alle pluimvee uit de buurt opgeruimd. Voor de kinderboerderij waren dit 42 stuks pluimvee.

Boer en bezieler van de kinderboerderij, Willem Labeeuw, moest dit vrijdag ondergaan. “Het grootste deel van ons pluimvee deelde in de zeer zware klappen die onze buren in hun kalkoenbedrijf kregen. Alle particulieren die aan het bedrijf paalden, ondergingen dezelfde regeling. Het verlies van de dieren is één zaak, maar de emotionele waarde van bijvoorbeeld de grote haan is ook groot.”

Voor een reden in verband met besmettingsmogelijkheid, mochten de pauw en pauwin en enkele duiven op de boerderij blijven. Boer Willem: “De mensen van de beheerraad willen een extra inspanning doen om op korte termijn opnieuw pluimvee op de boerderij te hebben. Pluimvee is nu voor minstens een maand niet toegelaten.”

De tegenslagen blijven het Bokkeslot treffen. Sinds de coronapandemie komen er geen groepen meer op bezoek. Enkel de kampen gaan, onder strikte voorwaarden, nog door. Boer Willem: “Vandaag (zaterdag) werd een voldragen kalf dood geboren. Opnieuw een tegenslag. Van een andere koe is de kalving voor eerstdaags… Ik houd mijn hart vast. Maar wij moeten vooruit en hopen dat er betere tijden komen.”

(MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier