Kinderbegeleiders bedankt met kleine attentie ‘omdat jullie kinderen laten bloeien’

Op de foto herkennen we schepen Philippe De Coene, Lut, Maika, Evelien, Katrien en Liesbet. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op zaterdag 12 oktober is het Dag van de Kinderbegeleider. In Kortrijk zijn er momenteel 500 kinderbegeleiders die elke dag van de opvang een warme plek maken waar kinderen zich kunnen uitleven en ontplooien. Schepen Philippe De Coene bedankte hen vrijdag met een kleine attentie.

“Op deze dag bedanken we alle kinderbegeleiders met iets kleins en symbolisch: een bloembol, als dank omdat ze elk kind laten groeien en bloeien”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (SP.A). Hij overhandigde de eerste attentie aan de kinderbegeleiders van kinderdagverblijf Auricula, dat gespecialiseerd is in de opvang van kindjes die specifieke zorgen nodig hebben.

We weten dat dit een zeer zware job is. Jullie spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van een kind. Zeker bij de 60 kinderen die bij jullie verblijven. We hebben veel sympathie voor uw werk. Het moet ook een stimulans zijn om kinderen meer naar de opvang te laten gaan in plaats van naar de grootouders, die soms ook nog veel doen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten