Kinder Kansen Fonds schenkt 6.700 euro in strijd tegen kinderarmoede

Op de foto zien we burgemeester Anthony Dumarey, de schepenen Romina Vanhooren en Gino Dumon, samen met Ann Boudolf en Marc Galle van Rotary Gistel. (foto LIN)
Redactie KW

Het Kinder Kansen Fonds is een fonds van de Koning Boudewijnstichting in de vorm van een Schenkerskring. Het is een initiatief van Rotary Gistel vzw, de lokale afdeling voor de regio Gistel, Koekelare, Ichtegem en Oudenburg. Het fonds kan projecten goedkeuren die het algemeen belang dienen, specifiek voor kinderen die opgroeien in kansarmoede.

Kansarmoede ontzegt kinderen noodzakelijke kansen die wij als evident mogen beschouwen. “Samen met het Kinder Kansen Fonds willen we kinderen in kwetsbare gezinnen maximaal kansen geven om op te groeien”, zegt schepen van Jeugd en Gezin, Romina Vanhooren. “Hiervoor dienden wij twee projecten in bij het Kinder Kansen Fonds: het goedkoop kunnen aanbieden van luiers en van de eerste leeftijdsmelk aan kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. Beide projecten werden door het Kinder Kansen Fonds goedgekeurd voor een totaalbedrag van 6.700 euro. De luiers zullen, na een sociaal onderzoek, verdeeld worden in de schoot van het luiermandje via het Welzijnshuis net als de eerste leeftijdsmelk. Op die manier zijn wij ervan overtuigd dat deze hulp bij de juiste gezinnen terecht zal komen. Samen met het Kinder Kansen Fonds hopen wij zo het gevecht aan te gaan tegen kinderarmoede.”

Wie recht heeft op deze ondersteuning, betaalt slecht één euro voor 25 pampers. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier