Kimberly Coeck en Sarah Defever hebben datingdienst Match & Date

Voor alle duidelijkheid: beide dames hebben een lief. Daarvoor doen ze het niet.© TV
Voor alle duidelijkheid: beide dames hebben een lief. Daarvoor doen ze het niet.© TV
Redactie KW

Het begon allemaal tijdens de lockdown: Sarah Defever (27) en Kimberly Coeck (27) uit Kortrijk wilden iets organiseren. Na brainstormen kwamen ze op het idee om te speeddaten. Geen klassieke speeddating, maar een nieuw datingconcept Match & Date dat volledig coronaproof is.

“Mensen zijn de datingsites online beu. Ze hebben behoefte aan een nieuwe en echte formule”, weet Kimberly. “Tinder en ander datingsites beoordelen je op het uiterlijk. Bij ons kan je niet selecteren. Bij de start van de date ontmoet je de andere persoon voor de eerste keer. Onze formule is een face-to-face-contact. Je kijkt elkaar direct in de ogen. De mensen moeten hiervoor wel uit hun comfortzone treden. Ze kunnen zich niet verstoppen achter hun computerscherm.”

Vragenlijst

Op voorhand vullen alle kandidaten een vragenlijst in. De vragen zijn basisgegevens en peilen onder andere naar een foto, hobby’s, studies, job, geaardheid en karakter. Op basis daarvan zoeken Kimberly en Sarah naar goeie persoonlijke matches.

“Aan de hand daarvan kozen we voor iedere persoon zes dates uit. Op de avond zelf krijgen de 40 deelnemers meerdere matches voorge schoteld met wie ze telkens zeven minuten kunnen speeddaten. Daarna kunnen ze nog napraten. De deelnemers schrijven op een postkaart de namen van de mensen met wie ze een tweede date willen. We sturen de postkaart door met het telefoonnummer zodat de ontvanger zelf kan beslissen of die erop ingaat. We bewaren de privacy.”Sommigen hebben geluk en krijgen kaarten, andere vinden niets terug in hun brievenbus.

Walk & Talk

Toen de overheid de coronamaatregels aanscherpte, konden Kimberly en Sarah geen Match & Date meer organiseren. Ze bleven niet bij de pakken zitten en sleutelden aan hun concept. “Mag het niet binnen dan doen we het buiten”, besloten de dames. Daarmee is Walk & Talk de aangepaste datingsversie.

“We transformeerden onze formule naar een wandeling waarbij mensen elkaar ontmoeten”, zegt Kimberly. Tijdens de eerste editie van Walk & Talk waren 60 personen ingeschreven. Aan de hand van de verkregen antwoorden matchen Kimberly en Sarah 30 koppels. “Er is voor iedereen een match en de wandeling is vijf kilometer lang. Elk koppel heeft een persoonlijk vertrekuur. Dit is het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten”, vertelt Kimberly. “Onderweg kunnen ze genieten van een hapje en een drankje. Het is de bedoeling dat ze de hele tocht praten en elkaar leren kennen.”

Wie koudwatervrees heeft, wordt gerust gesteld. “Je moet enkel de drempelvrees overwinnen, je hebt niets te verliezen. Als het tegenslaat ben je maar twee uur kwijt. Dit is een alternatief voor de online datingsites. Het is leuker, terug old school . Het blijft sowieso een ervaring, ook als het niet meevalt”, zeggen de dames. “Een goede raad: blijf niet bij de pakken zitten na een sisser, doe verder. Ooit ontmoet je de ware.” (CH)

Info: matchanddate@hotmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier