Kim Van Belleghem wordt directeur van W13

Redactie KW

Kim Van Belleghem uit Gits wordt vanaf maart de directeur van W13, dat is de intergemeentelijke samenwerking voor sociaal- en welzijnsbeleid in Zuid-West-Vlaanderen.

“Tot nu werk ik als coördinator bij projectvereniging Bie”, vertelt Kim. “Onze uitvalsbasis bevindt zich in Roeselare. Straks ga ik in Kortrijk aan de slag. Die verdere verplaatsing neemt niet veel meer tijd in beslag. Met de wagen duurt de trip van Gits naar Roeselare makkelijk een halfuur, naar Kortrijk is het niet veel langer rijden.” Kim Van Belleghem volgde als historica een bijkomende opleiding cultuur- en kunstmanagement. Ze werkte een aantal jaar in de cultureel-erfgoedsector, eerst bij de stad Mechelen en nadien bij projectvereniging BIE, waar ze later de overstap naar een managementfunctie zette.

Regionaal welzijn

Vanaf maart wordt Kim dus directeur van W13, een tot nu toe vrij onbekend samenwerkingsverband. “W13 is een nieuwe regionale vereniging waarin 13 OCMW’s en het CAW Zuid-West-Vlaanderen samenwerken op vlak van sociaal- en welzijnsbeleid”, schetst Kim. “W13 heeft als doel een gezamenlijke strategie te voeren en beoogt een efficiënt regionaal welzijnsbeleid.”

“Ik ben erg enthousiast om binnen de welzijnssector aan de slag te gaan”, besluit Kim. “De sector ligt mij heel nauw aan het hart. Ik wil met veel toewijding en samen met alle partners een verschil maken voor de lokale bevolking.”

(JD – foto JD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier