Kim maakt eerste film en zet daarvoor gekende acteurs en bewoners Mariënstede in

© Jan Stragier
© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De 24-jarige studente audiovisuele kunsten Kim Desmedt neemt van 21 tot en met 27 juni een film op verschillende locaties in Moorslede en Dadizele op. Actrice Joke Emmers speelt er één van de belangrijkste rollen, maar ook bewoners van Mariënstede, de Dadizeelse voorziening voor mensen met een beperking, zullen er figureren. “Mijn zus heeft als inspiratie gediend voor de film.”

Kim Desmedt uit Moorslede droomt ervan om regisseur te worden. Momenteel volgt ze de richting audiovisuele kunsten aan het RITCS in Brussel. Kim koos er voor de afstudeerrichting film en hoopt om later door te breken in de filmwereld. Haar masterproef moet het sluitstuk van haar opleiding worden en de opening naar de professionele wereld. De regisseur in spe kiest ervoor om een kortfilm te maken in haar eigen gemeente. Inmiddels is het script af. Deze week zet Kim de krijtlijnen van haar film ‘Loslaten’ uit op verschillende locaties in zowel Moorslede als Dadizele. Zo wordt er onder andere gefilmd nabij het park en kasteel van Mariënstede in Dadizele en in een leegstaande woning in Moorslede. “Mijn film ‘Loslaten’ gaat over een jonge vrouw met een mentale beperking. Ze dient om te gaan met liefdesverdriet, iets waarmee ze door haar beperking nog anders omgaat dan een ‘gewoon’ mens. Mijn zus, moeder en broer hebben zelf een mentale beperking. Mijn zus heeft als inspiratie gediend voor de film. Zij heeft ook al eens erg afgezien na een relatiebreuk.”

Enkele bekende acteurs

De Moorsleedse studente wist enkele ervaren, professionele acteurs te strikken voor haar film. Joke Emmers en Robbert Vervloet spelen de hoofdrollen. Joke Emmers is een Vlaamse artieste die geboren werd in 1980 in Neerpelt. Ze is onder andere gekend van een rol in Beau Séjour. Robbert Vervloet is een 33-jarige Vlaamse acteur en theatermaker. Bij het grote publiek is hij onder andere gekend door zijn rol als Alain in Gevoel van Tumor.

Crowdfunding

Naast de bekende acteurs worden er ook bewoners van Mariënstede ingeschakeld om een figurantenrolletje te spelen in de film. “Een enorme uitdaging, maar een waarnaar zowel ik als de professionele acteurs enorm naar uitkijken.” Om de kortfilm te realiseren lanceerde Kim een crowdfunding. Info hieromtrent is te vinden op de Facebookpagina ‘Loslatendefilm’. Het uiteindelijke resultaat zal voor het eerst te zien zijn in het cinemazaaltje van Mariënstede. “Ik zal de film ook naar verschillende filmfestivals sturen. Hopelijk kan dit het begin betekenen van iets heel moois.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier