Kim Clijsters verrast 73-jarige met bezoek in Klein Wimbeldon

Kim speelde ook een partij tennis met Lionel. © TVA
Redactie KW

Levende tennislegende Kim Clijsters, die hard werkt aan haar comeback, zakte helemaal naar het pittoreske Zevekote af. Waarom? Ene Lionel Dekeyser (73) heeft er in zijn tuin een tennisterrein in gras.

Na een gesmaakte passage van Lionel in ‘Iedereen Beroemd’, besloot Clijsters hem een bezoekje te brengen met in haar spoor een cameraploeg.

Klein Wimbeldon. Zo heet het tennisplein in gras dat Lionel Dekeyser in zijn eigen tuin heeft aangelegd. In de winter laat hij er twaalf kippen op los om mos te bestrijden en het veldje piekfijn te hebben tegen de zomer.

Nadat het Eén-programma Iedereen Beroemd twee jaar terug bij hem thuis kwam filmen, keerde de cameraploeg in april terug. “De eerste keer kwamen ze mij filmen naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van mijn overwinning tijdens de veldrit in Bredene. Als jonge amateur gaf ik toen de profs het nakijken”, vertelt Lionel.

“Ze waren mijn grasveldje destijds niet vergeten en keerden terug in april, toen bleek dat tennistornooi Wimbledon door het coronavirus werd afgelast. ‘Mocht Kim Clijsters hier haar conditie willen onderhouden, dat zou een droom zijn’, zei ik toen.”

Documentaire

Onlangs kreeg Lionel opnieuw telefoon van een productiehuis. “Ik dacht dat de contactpersoon alleen ging komen, maar plots stapten enkele cameramensen uit. Niet veel later kwam ook een mooie witte gezinswagen aangereden.

Er stapte een sportief geklede dame uit, maar ik herkende ze pas toen ze dichterbij kwam. Tot mijn enorme verbazing was het Kim Clijsters. Ongelooflijk! Ze had blijkbaar de reportage gezien op Iedereen Beroemd en nam initiatief om tot in Zevekote te komen.” Clijsters en het productiehuis werken momenteel aan een documentaire over haar comeback.

Lionel was onder de indruk van het bezoek. “We gingen aan het babbelen over van alles en nog wat. Natuurlijk wou ze Klein Wimbeldon zelf ook eens uitproberen. Nu, zij noch het productiehuis wisten niet dat ik veel tennis heb gespeeld en zelfs aan tornooien heb deelgenomen.”

Voorsprong

Ik heb haar alle hoeken van het terrein laten zien! Hé, ik heb toch aardig wat punten gescoord en stond zelfs op voorsprong. Uiteindelijk wist Kim me toch te kloppen met twee keer 7-5. En ja, ze haalde enkele keren ook haar spreidstand boven, maar ook enkele knappe aces.”

Lionel is in de brede regio bekend voor zijn solo performances, comedy en tal van andere optredens. Zijn zoon Glenn Dekeyser is dan weer een bekend imitator van bekende sporters en haalde hier ook al de nationale pers mee. Samen trekken ze volle zalen in de brede regio.

“Tijdens al mijn optredens heb ik al heel wat bekende mensen mogen ontmoeten, zoals Freddy Maertens en Johan Museeuw. Maar de ontmoeting met Kim is zonder twijfel de mooiste van allemaal. Ik heb er enorm van genoten. Bovendien kreeg ik van haar nog enkele mooie aandenkens: een prachtig tennisracket, tennisballen en handdoek van de US Open waar Clijsters zelf nog aan deelnam.”

(TVA/BBO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier