Kick-West Wingene start in maart met G-Kickbokswerking

Kick-West wil meer jongeren de kans geven om te leren kickboksen. (foto Nele)
Redactie KW

Kick-West Wingene biedt binnenkort een G-Kickbokswerking aan. Hiermee willen ze kinderen die om de een of andere reden niet bij de gewone ploeg terechtkunnen, de kans geven om deze leuke sport te beoefenen. Op zaterdag 7 maart is er de allereerste les.

“Kick-West is reeds een twaalftal jaar actief in onze gemeente. Momenteel worden er lessen aangeboden voor zowel volwassenen als kinderen en jongeren en dit zowel voor recreatief als competitief niveau. Kick-West draagt veiligheid, respect en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel“, vertelt Ilse Duyck.

“We merken dat steeds meer jongeren met een beperking het vaak lastig vinden om een passend sportaanbod te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de kans moet krijgen om te sporten. Vandaar dat we met een aparte sporttak starten, namelijk de G-sportwerking. Het uitbouwen hiervan biedt ons de kans om voor elke persoon op maat te werken en uit te zoeken wat de persoonlijke noden zijn om ten volle van onze prachtige sport te kunnen genieten.”

“Uit wetenschappelijke onderzoeken komt de laatste jaren onweerlegbaar naar voren dat kickboksen een uitermate geschikte sport is voor personen met een beperking. Zo kan ingezet worden op specifieke doelstellingen zoals het leren opkomen voor jezelf, het ontladen van spanning, het leren aangeven van grenzen, het verbeteren van motoriek, concentratie en conditie.”

Persoonlijke begeleiding

Met de G-werking leggen wij de focus op de mogelijkheden, de vele kwaliteiten en talenten van de jongeren en niet op de beperkingen“, vervolgt Bruno Deblieck. Het is dan ook uiterst belangrijk dat er een persoonlijke begeleiding op maat kan plaatsvinden. Vandaar dat de inschrijvingen beperkt zijn en een intakegesprek met de coach een absolute must is. We werken dan ook met kleine groepen.”

“Ilse zal de trainingen leiden. Zij is reeds verschillende jaren actief lid van de club. Vanuit haar job als logopediste en haar jarenlange vrijwilligerswerk bij personen met een beperking heeft zij een grote passie voor de zorgsector en voor jongeren met extra noden. De G-afdeling wordt een onderdeel van Kick-West. Wanneer er vanuit de jongeren interesse en voldoende bagage is, zal er gestreefd worden naar een doorstroming naar onze reguliere jeugdwerking.”

Gratis initiatielessen

“Kinderen tussen 10 en 16 jaar met een vermoeden van autisme, ADHD, ADD en andere vormen van gedragsproblematiek of psychische kwetsbaarheden, zijn welkom”, gaat Ilse Duyck verder. “Kinderen of jongeren met een fysieke beperking, een verstandelijke beperking, slechthorend of doof, slechtziend of blind zullen wij niet voldoende kunnen begeleiden omdat we bij deze doelgroepen niet over voldoende expertise beschikken.”

“Op zaterdag 7 maart van 13.30 uur tot 14.30 uur is er de allereerste les in ons lokaal in sporthal de Tuimelaar. De kinderen kunnen eerst proeven van de sport met drie gratis initiatielessen. Het materiaal wordt gebruikt van onze club en de kostprijs bedraagt 80 euro voor tien beurten.” (NS)

Meer info of inschrijven kan bij Ilse via 0498 80 72 68 of bij Bruno via 0479 65 97 40.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier