Kiara Vandenberghe wordt 21 in 2021: “Ik hoop snel werk te vinden”

Kiara wil snel alleen gaan wonen en een hondje in huis nemen.© FM
Kiara wil snel alleen gaan wonen en een hondje in huis nemen.© FM
Redactie KW

Deze week maken we kennis met Kiara.

Kan je jezelf eens kort voorstellen?

“Ik ben Kiara Vandenberghe en ik studeer toegepaste psychologie in Kortrijk. Bij mijn mama woon ik in Ingelmunster en bij mijn papa woon ik in de Heulsekasteelstraat, aan Heuleplaats. Ik heb nog één oudere zus van 22, Amber, en mijn hobby’s zijn Chiro en volleybal.”

Hoe verloopt je opleiding?

“Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar toegepaste psychologie in Vives. Eerst studeerde ik logopedie maar ik had veel herexamens, waardoor ik ben veranderd van richting. Ik wilde sowieso graag iets doen met kinderen en leerstoornissen en met deze opleiding kan ik ook nog steeds die richting uit.”

Heb je nu ook stage?

“Ik ben in februari gestart met een stage als zorgcoördinator in een lagere school. Ik vind het tot nu toe een heel leuke ervaring. Ik ben vooral gelukkig dat ik veel contact heb met kinderen en dat ik in een leuk team terecht ben gekomen. Ik krijg er veel variërende taken en haal er voldoening uit dat ik mensen kan helpen.”

Je vertelde dat je Chiro doet, hoe verloopt dat nu allemaal?

“Ik ben leidster van de oudste groep en zij mochten tot een paar weken geleden niet naar de Chiro. Door de versoepelingen is de werking weer begonnen in bubbels van tien. Meestal zijn we maar met twee bubbels dus voor ons is het heel haalbaar. We zijn blij dat we weer konden opstarten!”

Wat vonden je leden het zwaarst aan corona?

“Ze hadden het vooral moeilijk met de afschaffing van onze fuif. Voor de tweede keer op rij zal die niet kunnen doorgaan. We zijn nu voorbereidingen aan het treffen voor een alternatief.”

Je volleybalt ook, wat spreekt je zo aan in die sport?

“Ik hou van volleybal door mijn team, de goeie sfeer tijdens de training en de matchen in het weekend. Ik speel in derde provinciale in Gullegem, sinds het tweede middelbaar. Voordien heb ik altijd geturnd en gedanst en door een goeie vriendin ben ik beginnen volleyballen. Ik hou ervan als we in een goeie drive zitten en mooie punten maken, dat geeft echt een goed gevoel.”

Waar droom je van in de toekomst?

“Goh, ik hoop mijn diploma te behalen en ik wil wel redelijk snel werken. Daarna zou ik graag de traditionele weg op gaan. Zo wil ik snel alleen gaan wonen en een hondje in huis nemen. Daarnaast zou ik in de toekomst misschien ook wel graag in de eerste ploeg van de volleybal geraken.”

Is er nog iets dat je wil meegeven?

“Ja! Ik wil nog even zeggen dat corona al lang duurt, maar dat we niet mogen opgeven. Als mensen hulp nodig hebben, is het belangrijk dat ze contact opnemen met vrienden of andere personen. Zelfs een kleine babbel kan veel doen. We geraken er allemaal wel door en het komt weer goed!”

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.