Kiana De Witte (13) brengt tweede single uit: “Ik droom van het Sportpaleis”

De Brugse tiener-zangeres Kiana. © Davy Coghe
Redactie KW

Ze is nog maar 13 jaar en toch bracht ze net een tweede single uit. Met ‘Het wordt een lange nacht’ stapt Kiana De Witte meteen richting de poorten van de showbizz. Haar eerste nummer scoorde meteen in de hitlijsten en ook nu is de hoop voor op goede recensies groot. “Ik entertain anderen gewoon graag, en kinderen in het bijzonder!”

Kiana De Witte had nooit de bedoeling om met haar debutplaat te scoren, oorspronkelijk wilde ze dat alleen in het zwembad en als act uitvoeren: “Samen met mijn zus, mama en papa hebben we een gezinsband, De Feesttherapeut, waarmee we kinderdisco’s en dergelijke doen. Papa is daarmee begonnen, hij organiseerde zo’n dingen voor volwassen waarna ik heel graag zelf wilde meehelpen met hem. Dan zijn we dat voor kinderen beginnen organiseren omdat ik erg graag kinderen entertain. Die kindjes blij maken nadat ze hebben staan dansen en meezingen is gewoon super.”

Beire

Haar eerste single ‘Beire’ maakte Kiana volledig zelf met wat hulp van haar papa. De melodie, de tekst, alles kwam van haar. Uitgeverij D&V merkte haar op en stelde voor om samen een tweede single uit te brengen. ‘Het wordt een lange nacht’ werd vorige week gelanceerd en is nu beschikbaar voor download en streaming: “Ik studeer kunsthumaniora toneel, dans en muziek in Brugge en de wil om te entertainen en op podium te staan was er al heel vroeg. Natuurlijk wil ik erg graag een zangcarrière en droom ik zelf van het Sportpaleis maar in de eerste plaats entertain ik gewoon graag anderen, en kinderen in het bijzonder.

Toekomst in showbizz?

In de toekomst mogen we nog liedjes van Kiana verwachten. Door de samenwerking met de uitgeverij wordt ze nu geholpen met melodieën en teksten. Ook de muzikale achtergrond door haar papa helpt natuurlijk. Hij speelde vroeger gitaar in een bandje en is nu drijvende kracht achter De Feesttherapeut.

Wat begon als gewoon graag meehelpen bij de kinderdisco groeit nu uit tot een tweede single en misschien wel een toekomst in de showbizz. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier