KH Leo XIII verbroedert met buurt tijdens concert in Izegem

Dirk Van Walleghem, voorzitter van Koninklijke Harmonie Leo XIII, nodigt iedereen uit op de straatparade en het aperitiefconcert. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Op zondag 15 september houdt de Koninklijke Harmonie Leo XIII een event om zich bekend te maken in haar nieuwe buurt van het patersdomein aan de Mentenhoekstraat. Op 1 januari 2019 verhuisde de harmonie van hun lokalen boven café De Gilde aan de Kruisstraat naar een repetitieruimte naast De Drie Gezellen.

Voorzitter Dirk Van Walleghem laat weten dat ze daar hun nieuwe stek hebben gevonden. “Omdat de uitbaters van cafetaria De Drie Gezellen niet alle accommodaties op het domein nodig hadden, konden wij gebruik maken van wat vrij bleef. Bedoeling is zondag te starten met een straatparade vanaf 10.30 uur. Jaren terug musiceerden tientallen Zonnemeisjes en Zonneknapen in de wijk. We willen die traditie in ere herstellen om het goede buurtschap te verhogen. Om te verbroederen met de mensen op het patersdomein is er om 11.30 uur een aperitiefconcert, na de officiële opening door het stadsbestuur. Er wordt mooi weer voorspeld en dat betekent dat de bewoners van ‘t Pandje buiten van het concert zullen kunnen meegenieten. Vanaf 14 uur starten muzikale workshops.”

“Dit is een opendeurdag waarop onze harmonie met tachtig leden, ons jeugdensemble TOETi met twintig leden en ons slagwerkensemble LEOTALIC ook met twintig leden zich voorstellen om nieuwe muzikanten aan te trekken.”

Er zijn workshops om 14 en 15 uur met telkens 15 minuten voor de houtblazers (fluit-klarinet-sax), daarna 15 minuten voor het slagwerk en daarna 15 minuten voor de koperblazers (trompet-trombone, tuba en hoorn). Het laatste kwartier is voor slagwerk ‘shaken met percussie instrumenten’ en/of body percussion.

De repetitie van de harmonie vindt wekelijks plaats op vrijdag om 20 uur, TOETi oefent op zaterdag om 11 uur en LEOTALIC om de twee weken op zondag om 10 uur in De Tau naast de cafetaria De Drie Gezellen aan de Mentenhoekstraat.

“Iedereen is komende zondag welkom op ons event. Ik wil nog meegeven dat we op zaterdag 19 oktober in het auditorium Art’Iz aan de Kruisstraat 13 ons najaarsconcert ten beste geven”, besluit Dirk Van Walleghem. (LDB)

De toegangsprijs voor het najaarsconcert bedraagt 10 euro (VTP 5 euro) en jongeren tot 18 jaar komen er gratis in. Tickets te koop in de Wenerdroom in de Stationsstraat en op 051 30 00 24. Info op www.leo13.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier