https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KFC Lichtervelde steunt Tordale

Vlnr: Rita Lombaert, Johan Blendeman, Johan Vandenbussche en Bart Kindt. (foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

Ook KFC Lichtervelde doet een bijdrage in de solidariteitsgolf die door corona tot stand is gekomen. De voetbalploeg schenkt dozen chips aan Tordale.

“Voor een familiale voetbalploeg als KFC Lichtervelde zijn de gevolgen van de coronacrisis ingrijpend”, klinkt het bij het clubbestuur. “Halfweg maart werd de competitie plots afgebroken, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. Het sportterrein is afgesloten en de kantine, de plaats voor ontmoeting, staat er leeg bij. De toelating om te mogen trainen, althans voor de jeugd, komt te laat. De trainingen liggen sowieso stil vanaf mei om de terrein een groot onderhoud te kunnen geven.”

“Meer nog dan het sportieve is het wegvallen van sociaal contact ingrijpend. De terreinen en zeker ook de kantine bruisen in een normaal weekend van het leven. Nu is het er stil. De vele spelers, supporters en vrijwilligers zitten thuis. Zo ook Johan Blendeman, de vaste “bordjesdraaier”, de persoon die de stand aangeeft.”

“Johan woont op de Site Vancoillie, die door Tordale beheerd wordt. Ook daar is het effect van corona zichtbaar. Zo is de wandelweg doorheen de Site Vancoillie afgesloten en is ook de geefkast dicht. Voor de bewoners betekent het een gemis aan sociaal contact. De vele bezoekers en passanten zorgen “normaal” voor leven in de brouwerij.”

Ambassadeur

Johan Blendeman, die in de gemeente een beetje een ambassadeur is van KFC Lichtervelde, is de link die KFCL deed besluiten om een sociaal gebaar te stellen naar Tordale toe. De club schenkt daarom enkele dozen chips. Rita Lombaert, netwerkcoach binnen Tordale, mocht die uit handen van Johan Vandenbussche en Bart Kindt, respectievelijk voorzitter en bestuurslid van KFC Lichtervelde, ontvangen. Een klein gebaar, dat een beetje het gemis aan sociaal contact compenseert. Chips staan voor feest en gezelligheid. En daar kijken zowel KFCL als Tordale sterk naar uit. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten