Kevin Opsomer debuteert in mei als copiloot in de rally van Heuvelland

Kevin Opsomer (24) kreeg de passie voor ronkende motoren mee toen hij als driejarige al met papa Geert meeging naar autorally’s overal in het land. In mei zal hij debuteren als copiloot in de rally van Heuvelland-Kemmelberg, tenzij de coronacrisis roet in het eten gooit.

© RV

Kevin studeerde zeven jaar beroepsmechaniek-lassen aan het VTI van Deinze en werkt tegenwoordig bij Quadrant, aan de Deinzesteenweg in Tielt. Hij is een grote autofreak en is fotograaf in bijberoep, na een autodidactische vorming. Maar dat zijn lang niet zijn enige hobby’s…

“Ik hou van auto’s en motoren, ik neem foto’s, ik rijd zelf rally en ik zit in verschillende verenigingen. Ik heb me ook een tijdje geamuseerd in de dj-wereld met een eigen installatie. Maar alles met een motor blijft mijn grootste passie. Op mijn elfde reed ik al met een kleine pocketbike. Enkele jaren later was een Honda 50 cc mijn grote uitlaatklep.”

Controleur bij de Vlaamse Automobiel Federatie

“Onlangs werd ik aangesteld als fotograaf voor Rally Magazine. Ik voorzie de beelden van wagens en piloten bij interviews en wedstrijduitslagen. Na veel aandringen heb ik ook toegezegd om binnenkort te debuteren als copiloot in de rally van Heuvelland-Kemmelberg in mei – als corona geen roet in het eten gooit. Daarnaast ben ik ook, net als mijn vader, technisch controleur bij de Vlaamse Automobiel Federatie. Wij voeren strenge controles uit op de veiligheid van het voertuig en de piloten en de verantwoordelijkheid bij ongevallen. Ik heb ook een eigen oldtimer, een blauwe Volkswagen Kever. Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door dit Duitse merk, maar toch is een oldtimer Porsche mijn ultieme droom.”

Oldtimerdag

“Ik zit in het bestuur van de Ruiseleedse Oldtimer Club, die vorig jaar werd opgericht. Onze eerste oldtimerdag was meteen een schot in de roos met maar liefst 125 deelnemers. Voor het vervolg, op kermiszaterdag 6 juni, zijn nu al 92 rijders ingeschreven. Mijn vader Geert is voorzitter en ik zorg voor de site, de Facebookpagina en het algemene PR-werk. Jarenlang was ik ook enthousiast medewerker bij de Oogstfeesten en het Summer Feest in Aalter. Het maakt me heel triest dat dit grandioze feest dit jaar niet zal doorgaan. De private organisator kan het financieel niet meer aan, met de moordende concurrentie van alle andere festivals met grote artiesten”, besluit Kevin.

Kevin focust nu vooral op de tweede editie van de oldtimerdag van de Ruiseleedse Oldtimer Club op zaterdag 6 juni, met zaal Spel en Sport als start-en aankomstplaats.

“We starten met een ontbijtje. Vanaf 10 uur starten de oldtimers, voor een traject van 125 km via twee lussen. We sluiten af met een heerlijke barbecue. Vorig jaar moesten we helaas enkele hevige regenbuien trotseren, dus onze hoop is nu gesteld op een gunstig gezinde weersvoorspelling. En uiteraard op nog meer publiek dat onze nostalgische bolides komt bewonderen”, glundert Kevin. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.